Toplum

2019 Yılının Son Umrecileri Mübarek Beldelerde

IGMG Hac Umre ve Seyahat Başkanlığı organizasyonu ile umre ibadetini yapmak üzere kutsal topraklarda bulunan umreciler kendileri için düzenlenen geziler ve çeşitli irşad programlarıyla dolu dolu bir umre gerçekleştirirken, Aralık Umresi kafilesinin çoğunluğu gençlerden oluştu.
10 Ocak 2020

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Hac Umre ve Seyahat Başkanlığı tarafından düzenlenen 2019 Aralık Umresi kapsamında, bu yılın son umrecileri de mübarek beldelerle buluştu. 21 Aralık’ta başlayan Aralık Umresi’nde kafileler 4-5 Ocak’ta geri döndü. Aralık Umresi’nde de umreciler için yoğun bir program uygulandı. Medine ve Mekke’de ibadetlerin huşu içerisinde yerine getirilmesinin yanı sıra çeşitli irşad, gezi ve tanıtım programları yapıldı. Mekke’de Kâbe ve çevresi ile Medine’de Mescid-i Nebevî, Kubâ Mescidi, Uhud Şehitliği ve Medine hurma bahçelerinin tanıtımı yapıldı. Medine’de ayrıca Osmanlı Tren Garı ve Amberiye Mescidi de ziyaret edildi.

Aralık Umresi’ni Camia’ya değerlendiren IGMG Hac Umre ve Seyahat Birim Başkanı Tahir Köksoy “Özellikle gençlerimizin ağırlıkta olduğu çok dolu bir organizasyon oldu. Avustralya’dan Norveç’e kadar birçok ülkeden umrecimiz vardı. Ömer Döngeloğlu ve Genel Merkez hatiplerimizin katıldığı Mekke ve Medine’deki irşad programlarımız, yılbaşı gecesinde organize ettiğimiz Muhasebe ve Tefekkür Gecesi ayrı bir güzeldi. Elhamdülillah, binlerce umrecimizle birlikte yaptığımız toplu tavaflar, çocuk umrecilerimizin hazırlayıp sundukları etkinlikler, sosyal medya ve canlı yayın hizmetleri, Hac Bakanlığı ve diğer resmî makamlarla ziyaretler, karşılama ve uğurlama törenleri, gençlik buluşmaları ve gençlik sohbetleri, Avrupa’da hafızlık yapan Mainz İlahiyat talebelerinin alanda yetiştirilmek üzere programa dâhil edilmesi, deneyimli uzman hocalar eşliğinde gezi ve yerinde bilgilendirme programları, Kur’ân-ı Kerîm dersleri, sağlık hizmetleri ve daha pek çok hizmeti başarıyla sunduk. Mekke ve Medine sevdası gönüllerine düşmüş tüm kardeşlerimizi aileleri ile beraber ağırlamaktan ve onlara her alanda güzel ve kaliteli hizmet sunmaktan mutluyuz. Bir ekip çalışması içinde 24 saat umrecilerimizin ve hacılarımızın yanında oluyoruz. Allah’ın rızasını gözeterek misafir ettiğimiz umrecilerimize her yaş grubuna göre program icra ediyoruz. 50. yılın tecrübe ve deneyimi ile IGMG hac ve umre organizasyonunun farkını tekrar ortaya koymuş olduk. Bu vesile ile tüm emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ederim.” dedi

İRŞAD PROGRAMLARI

IGMG Hac Umre ve Seyahat Birim Başkanlığı’nın Mekke ve Medine’de yaptığı faaliyetler gönüllere hitap etti. Umreciler kaldıkları süre boyunca tüm ibadetleri usulüne uygun ifa ederek organizasyon kapsamında sunulan irşad programları ile ibadetlerine anlam ve önem kattılar. Gün boyu Mescid-i Nebevî’de ibadet ve Ravza ziyaretlerinde bulunan umreciler, Medine İrşad Geceleri kapsamında Medine’nin hurma bahçelerindeki sohbet programlarına katıldılar. Gerçekleştirilen sohbet programının konukları IGMG Hac Umre ve Seyahat İşleri Başkanı Tahir Köksoy, İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu ve seslendirdiği şiirler ile dinleyenlerin gönlünde taht kuran Dursun Ali Erzincanlı oldu.

Programda umrecilere seslenen Tahir Köksoy “Resûlullah’ın yanı başında, salihlerin beldesi olan bu topraklarda sizlerle birlikte olmanın bahtiyarlığını yaşıyorum.” dedi. Köksoy “İşte saadet asrı, işte kâinatın iftihar tablosu Peygamber Efendimiz. Bugün kâinatın efendisinden daha öğrenecek ne kadar çok şeyimiz olduğunu daha iyi anlıyor ve bu mukaddes yolculuğumuzun ehemmiyetini ruhumuza kadar bir kez daha hissediyoruz.” dedi.

İrşad programları kapsamında cuma günleri hariç her gün öğle namazı sonrasında sohbetler düzenlenirken, Kur’an okumayı henüz öğrenememiş umreciler için de Elif-Ba Kursları yapıldı. Bu seneki umre organizasyonunda yer alan irşad programlarının ana teması “Emanet bilinci ve emin olmak” şeklinde oldu.

GENÇLİK GECESİ

Mekke-i Mükerreme’de 25 Aralık’ta düzenlenen Gençlik Gecesi, muhteşem anlatım ve sunumu ile Ömer Döngeloğlu ve sanatçı Dursun Ali Erzincanlı’yı konuk etti. İslam Toplumu Millî Görüş Gençlik Teşkilatı ve Kadınlar Gençlik Teşkilatı’nın birlikte organize ettikleri programda buluşan umreciler, Ömer Döngeloğlu’nun sunumunda gözyaşları içinde gökteki yıldızlar diye nitelendirilen örnek şahsiyetlerin ve asr-ı saâdet döneminin manevi iklimine bir yolculuk yaptılar. Umreciler “En Sevgiliye” başlıklı sunum ve anlatımı ile gönüllerde taht kuran Dursun Ali Erzincanlı’yı dinleyerek geceyi ihya ettiler. Programa T.C. Cidde Basın Ataşesi Bahattin Akyön de katıldı.

TOPLU TAVAF

Umreciler toplu tavaf için Kâbe’ye âdeta akın ettiler. Yılbaşı gecesi “Tefekkür ve Muhasebe” konulu sohbet için bir araya gelen umreciler sohbetten sonra toplu tavaf gerçekleştirmek üzere toplandılar. Otel lobisinde Mehmet Efe hoca efendinin yapmış olduğu dua ve niyet ile yola revan olan umreciler Kâbe’yi tavaf etti, ümmeti Muhammed için birlikte gözyaşı dökerek dua etti. Kafile başkanlarının söylediği dualara eşlik eden umreciler hep bir yürekten amin nidaları ile duaya iştirak ettiler. Umreciler tavaf sonunda âdeta bir ödül mahiyetinde olan zemzem suları ile serinlediler.

KUDÜS KAFİLESİ

Kudüs bağlantılı umre organizasyonuna dâhil olan umrecilerimiz de önce Kudüs’e giderek dört gün boyunca, kafile uzman rehberler eşliğinde Mescid-i Aksâ, El-Halil, Eriha, Zeytin Dağı, Kadim ve Yafa şehirlerindeki ziyaretlerini gerçekleştirdiler.

IGMG BİRİMLERİ UMRECİLERİ YALNIZ BIRAKMADI

IGMG Hac Umre Başkanlığı 2019 Aralık Umresi’nde teşkilat bütünlüğünün önemli parçası olan IGMG üyeliği standı ile umrecilere hizmet sundu. UKBA Cenaze Yardım Derneği bilgilendirme çalışmaları yaptı. Umre organizasyonu boyunca, IGMG İrşad ve Eğitim Başkanlığı ile UKBA ve Hasene International gibi kuruluşlar da tanıtım stantları ile hizmetlerde bulundu.

IGMG Kadınlar Teşkilatı hanım umrecilere yönelik hizmet verirken otelin mescidinde irşad programları ve her gün (cuma günü hariç) öğle namazını müteakip sohbetler düzenlendi. Her bölge kafilesi kendi grubu içerisinde Kur’an okumasını bilmeyenlere yönelik Elif-Ba dersleri düzenledi. Kadınlar Gençlik Teşkilatı da hazırladıkları stantta hizmet verirken, her gün öğle namazını müteakip gençlik sohbetleri gerçekleştirdi. Gençlik ve Kadınlar Gençlik Teşkilatı’nın ortaklaşa yaptığı Genç İftar programında umreciler Peygamberimizin evinin önünde birlikte iftar ettiler.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş