Toplum

“Ahde Vefa, Sadece Vefat Edenleri Değil, Yaşayanları da Unutmamaktır”

Almanya ve Fransa’da İslam Toplumu Milli Görüş’e bağlı cami ve cemiyetlerde hizmetleri geçenleri takdir etmek için Ahde Vefa ve Emektarlar programları düzenledi.
İlyas Kılıç | Mustafa Yaylagül
10 Ocak 2020

Almanya’da İslam Toplumu Millî Görüş’e (IGMG) bağlı Ruhr-A Bölgesi Hagen Şubesi Ulu Camii, Rhein-Neckar-Saar Bölgesi Alem-i İslam Camii ve Millî Görüş Fransa İslam Konfederasyonu (CIMG) Alpes Bölgesi’nde bölge, cami ve cemiyetlerde hizmetleri geçenleri anan programlar düzenlendi.

Alpes Bölgesi’ndeki programda 55 yaş üzerindeki 370 kişi CIMG Alpes Bölge Merkezi’nde ağırlandı. Toplantıya katılan IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün, “Teşkilat olarak, vefat eden öncüleri andığımız gibi, hâlen yaşamakta olan büyüklerimizi de anmak ve onları hatırlamak vazifemizdir.” dedi. Alpes Bölge Başkanı Yusuf Çakır da birinci nesil olarak kabul edilen öncülerin o kısıtlı imkânlarla çok büyük işler başardığını, onların tecrübelerine hâlâ ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Hagen’de Ahde Vefa Gecesi

Hagen’deki Ahde Vefa programında ise 2000 yılından 2019 yılına kadar Hagen Ulu Camii’ndeki 20 yıllık hizmeti anlatan bir video gösterisi yapıldı.

Hagen Ulu Camii’nde cemaat olup vefat edenlerin rahmetle anıldığı gecede, kuruluşundan günümüze kadar şubede emeği olan, başkanlık veya idarecilik yapan, imam-hatip olarak görevli bulunan, camide farklı alanlarda hizmet verenlere teşekkür plaketi verildi.

Plaketler, Hagen Cemiyeti’nin bağlı bulunduğu IGMG Ruhr-A Bölgesi’nde Bölge Başkanlığı yapanlar da olmak üzere toplam 85 kişiye verildi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş