Koronavirüs Avrupa’ya Sıçradı

Koronavirüs Avrupa’ya  Sıçradı

Çin’de koronavirüs salgınında ölenlerin sayısı hızla artarken virüs Avrupa’ya da ulaştı. Fransa’da ve Almanya’da da hastalığa yakalananlar teşhis edildi.

Dünyanın gözü kulağı koronavirüsü sayesinde Çin’in Vuhan eyaletinde. Koronavirüs ilk olarak orada ortaya çıktı ve önlenemez bir salgına dönüştü. Koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısı 500’e yaklaşırken virüsün bulaştığı kişi sayısı da 10 binleri buldu. Son olarak salgın ile ilgili konuşan Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, koronavirüs saldırısının hızlandığını “ciddi bir durumla” karşı karşıya olduklarını söyledi.

Salgın Çin sınırlarını da aşarken, Avrupa’da da virüse rastlandı. Fransa’nın başkenti Paris’te üçüncü yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) vakası tespit edildi. Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, hastaların yeni tip koronavirüs teşhisiyle hastanelerde karantinaya alındığı belirtildi.

ALMANYA’DA DA GÖRÜLDÜ

Almanya’da da, Çin’in Vuhan şehrinden yayılan yeni tip koronavirüs vakasına rastlandı. Almanya’da ilk olarak Bavyera eyaletinin Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Starnberg bölgesindeki 1 kişiye yeni tip koronavirüsün bulaştığı bildirilmişti.

Eyaletin Sağlık ve Gıda Dairesinde oluşturan “enfeksiyon çalışma grubu”, bu kişinin hastanede iyi durumda olduğu, karantinaya alındığı ve izlendiği bilgisini paylaştı. Son olarak Vuhan’daki vatandaşlarını ülkeye getiren Almanya’da virüsün bulaştığı kişi sayısının da 10’u geçtiği bildirildi.

Virüs, Çin de dahil 25’ten fazla ülke ve bölgede görüldü. Yeni tip koronavirüs, çoğunlukla Çin’den giden kişiler yoluyla Avrupa ülkeleri de dahil birçok ülkeye  sıçradı.