Koruyucu Aile Çağrısı

Koruyucu Aile Çağrısı

IGMG Duisburg-Wanheim Eğitim ve Kültür Merkezi T.C. Düsseldorf Başkonsolosluğu Aile ve Sosyal Politikalar Ataşeliği’nin birlikte düzenlediği koruyucu aile bilgilendirme toplantısında koruyucu aile sayısının azlığına dikkat çekildi.

İskender Güngör

İslam Toplumu Milli Görüş(IGMG) Duisburg-Wanheim Eğitim ve Kültür Merkezi T.C. Düsseldorf Başkonsolosluğu Aile ve Sosyal Politikalar Ataşeliği ile birlikte koruyucu aile bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan IGMG Düsseldorf Bölge Başkanı Bayram Kılıç Peygamber Efendimiz’in yetimlerin korunmasına yönelik hadislerini ve uygulamalarıni anlattı ve “İslam’da aile konusu çok önemlidir ve koruyucu aileliğin bunun içinde ayrı bir yeri vardır. Bu nedenle koruyucu aile olmak konusunda biz de üzerimize düşeni yapmak zorundayız.” dedi.

500 CAMİ 500 KORUYUCU AİLE

T.C. Düsseldorf Aile ve Sosyal Politikalar Ataşesi Raci Mazı bugüne kadar yaptıkları toplantılarda 500’ün üzerinde koruyucu aile adayı kitlesine ulaştıklarını söyledi ve her bir cami cemaatinde en az bir koruyucu aile olması gerektiğini söyledi.

T.C. Düsseldorf Başkonsolos Yardımcısı Fatma Taşan Cebeci de, 2020 yılının Yurt Dışı Türkler Başkanlığı tarafından “Aile Bütünlüğünü Koruma Yılı”  olarak ilan edildiğini söylediği konuşmasında ailenin önemine dikkat çekti. Taşan Cebeci şunları söyledi: “Aile toplumun temel taşıdır. Çocukların ailede büyümesi önemlidir. Aile, dil, kültür ve dinî kimliği gelecek nesillere aktaran bir kurumdur. Ailelerden değişik sebeplerle alınan çocukların dilleri ve kültürlerinin korunması yine bir ailenin içinde olabilir. Bunun için hepimiz bundan sorumluyuz.”

Koruyucu Aile Olmanın Şartları

Toplantıda  koruyucu aile olmak için neler yapmak gerektiği sorusu ele alındı. Aile Ataşeliği pedagoglarından Sabri Aydın koruyucu aile olmanın zor bir süreç olmadığını, aranan en önemli üç şartın, bağımsız bir maddi gelirin olması, evin yeteri derecede büyük olması ve ebeveynlerden birisinin Almanca bilmesi olduğunu vurguladı.

Programın son bölümünde koruyucu aile olan E. Hanım ile K. ailesi koruyucu aile olma konusunda yaşadıkları tecrübeleri ve süreçleri dinleyicilerle paylaştılar.

E. Hanım koruyucu aile olma konusunda karar verdiğinde ilgili gençlik dairesine gidip kapısını çaldığını ve sürecin hemen başlatıldığını dile getirip herhangi bir sorun yaşamadığını ifade etti. Kendisine 9 ay sonra bir bebek teklif ettiklerini, onun şimdi 5 yaşına girdiğini bildirdi.