Yazarlar

Tedbir Bizim, Takdir Allah’ındır

Bir imtihan dünyası olan bu âlemde insanoğlu zaman zaman bulaşıcı, salgın hastalıklarla da imtihan olmuştur. Son aylarda tüm dünyaya yayılan ve 7 bin civarında insanın ölümüne neden olan koronavirüsü de bu çerçevede değerlendirilmelidir.
18 Mart 2020

Bizler Müslümanlar olarak imanı-mızın gereği Allah’ın takdirinin dı-şında bir şey olamayacağını biliriz. Bununla birlikte dinimizin öngördüğü şekilde her türlü tedbiri de almakla mükellefiz. Bundan hareketle 3 Nisan Cuma gününe kadar camilerimizdeki cuma ve cemaatle vakit namazlarına ve kurumlarımızdaki eğitim faaliyetlerine ara verileceğini ilan ettik.

Salgınlar ve doğal afetler zamanında insanların hassasiyetleri artmaktadır. Bazen yapılan küçücük bir yorum bir kural gibi algılanmakta, bilgi kirliliğine sebep olmaktadır. Söylentilere itibar etmeden uzman kişilerin açıklamalarını dikkate almalı, teşkilatımızla ilgili mevzularda da yetkililerimizce yapılan ve yapılacak açıklamaları takip ederek uygulamalıyız.

Bizlere düşen dinimizin emrettiği şekilde gerek beden gerekse mekân temizliğine özen göstermek, helal beslenmeye dikkat etmek, eğer hastalık taşıdığımıza dair şüphelerimiz varsa derhal doktora başvurmaktır. Hastalığa yakalananların da toplumdan uzak durması gerekliliğin ötesinde bir vebaldir.

Hastalığa yakalanan 80 bin kişi tamamen iyileşti. Bunu hatırdan çıkarmadan ümmetin ve insanlığın şifası için dua edelim.

Miraç Kandili

Recep ayının 27’nci gecesi Miraç Kandilimizdir. Bu gecede İsra ve Miraç hadisesi bizlere çok önemli dersler vermektedir. İsra ve miraç, insan aklının tasavvur edemeyeceği bir mucize karşısında sadece şeksiz şüphesiz saf bir imanın yansıması olarak “O diyorsa doğrudur.” diyen sahabenin teslimiyetini bizlere hatırlatmalı ve örnek aldırmalıdır. İsra ve Miraç bize tüm inançların merkezi Kudüs’ü hatırlatmalıdır. Bugün Kâbe’nin virüs salgını nedeniyle alınan önlemler neticesindeki boş görüntüsü nasıl yüreğimizi burkuyorsa Kâbe gibi kutsal bir değerimiz olan Kudüs’te, Filistin’de yaşananlar yüreğimizi burkmaktadır. Kudüs’ün insanlığın ortak değeri olarak hak ettiği insanların barış ve hoşgörü içinde yaşadığı bir şehir olması temennisiyle, tüm Müslümanların Miraç Kandili’ni en kalbi duygularımla tebrik ediyorum. Bu gecenin yeryüzünde işgal, sömürü ve zulümlerin bitmesine vesile olmasını diliyorum.

Pin It on Pinterest

Paylaş