Gündem

Türk Konsolosluklarından Koronavirüse Karşı Tedbir

Almanya’da başta başkent Berlin olmak üzere, büyük şehirlerde bulunan çeşitli Türk konsoloslukları, koronovirüse karşı tedbir alma kararı aldı.
Burak Budak
18 Mart 2020

Almanya’nın çeşitli şehirlerinde bulunan Türkiye Cumhuriyeti başkonsoloslukları, koronavirüs ile alakalı aldıkları tedbirleri kamuoyuna duyurdu. Yapılan açıklamalarda, konsolosluk binalarının içerisine sadece işlem yaptıracak kişilerin alınacağı, refakatçi olarak gelen kişilerin ise kabul edilmeyeceği duyuruldu. “Hastalığı bulunan veya kendini rahatsız hisseden ziyaretçilerin ise Başkonsolosluk binasına girmemeleri rica olunur.” ifadeleri kullanıldı. Hastalık belirtisi gösteren (kronik öksürük, yüksek ateş) ziyaretçilerin de kabul edilmelerinin mümkün olamayacağının açıklandığı duyuruda, “Bu belirtileri gösterip bina içerisinde bulunanlar bina dışına davet edilecektir.” ifadeleri yer aldı.

PARİS BÜYÜKELÇİLİĞİNDEN DE TEDBİR KARARI

Öte yandan T.C. Dışişleri Bakanlığı Paris Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada, konsolosluğa yapılan işlemlerde ihtiyaç ve zorunluluk bulunmuyorsa, başvuru sahiplerinin beraberlerinde, başta bebekler, küçük çocuklar, yaşlılar veya kronik rahatsızlığı bulunan hastalar olmak üzere, aile üyelerini getirmemeleri tavsiye edildi. Bebeklerin, küçük çocukların, 60 yaş üstü vatandaşların, hamilelerin ve kronik rahatsızlığı bulunanların konsolosluk iş ve işlemlerinin mümkünse ertelenmesinin faydalı olacağı belirtilen açıklamada, “Örneğin doğum kayıtlarının postayla yapılması mümkündür. Doğum kaydı yaptırmak için çocukların ebeveynleriyle gelmelerine gerek bulunmamaktadır.” ifadeleri kullanıldı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş