Gençlerden Koronavirüse Karşı Yaşlı ve Hastalara Yönelik Hizmet

Almanya’da Müslüman gençlerden örnek davranış. IGMG Aalen ve Düsseldorf Cami’sinin gençleri yaşlı ve hastalara alışveriş hizmeti başlattı.

Ölümcül koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında Almanya’da her gün yeni tedbirlerin alınmasıyla birlikte ülkenin de tarihinde görülmemiş olağanüstü adımlar alınıyor. Bu kapsamda Almanya’nın Baden-Württemberg eyaletinde bulunan İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Aalen Fatih Camii ve Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde bulunan IGMG Düsseldorf Bölgesi Fetih Cami gençleri de bir hizmet kampanyası başlattı. Başlatılan kampanya kapsamında, tespit edilen yardıma muhtaç yaşlı ve hastalara, alışveriş ve ilaç temini konusunda yardım edileceği duyuruldu. “GÜZEL AHLAK

SAHİBİ OLMAK İÇİN GÜZEL ŞEYLER YAPMAK GEREK”

IGMG Aalen Fatih Camii Gençlik Teşkilatı Eğitim Başkanı Selman Kızıltepe, Camia’ya konuyla ilgili olarak “Sadece cemaatimizdeki yaşlı amca ve teyzelerimize değil, etrafımızdaki tüm yaşlı insanların yardım amaçlı alışverişlerini evlerine kadar götürüyoruz. Çünkü bildiğimiz üzere koronavirüsü özellikle yaşlıları etkisi altına alabiliyor. İslam ahlakının bize öğrettiği gibi, biz de bu yardımı yapmaya niyet ettik.” açıklamalarında bulundu. Kızıltepe ayrıca güzel ahlak sahibi olmak için, güzel şeyler yapmak gerektiğinin de altını çizdi.

“ZAMANIMIZI HAYIRLI BİR ÇALIŞMAYLA DEĞERLENDİRMEK İSTEDİK”

Yine Kuzey Ren-Vestfalya’da bulunan IGMG Düsseldorf Fetih Camii Gençlik Teşkilatı da 17 Mart itibariyle aynı kampanyayı başlattı. Konuyla ilgili caminin gençlik yönetiminde görevli olan Hüseyin Çakıcı Camia’ya konuştu. Camide sohbet, ders ve benzeri toplu faaliyetlerin durduğunu, fakat yine de hayırda koşmak için bu kampanyayı başlattıklarını dile getiren Hüseyin Çakıcı, “‘İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olanıdır’ hadis-i şerîf doğrultusunda sohbetsiz, derssiz zamanımızı yine hayırlı bir çalışmayla değerlendirmek istedik ve bu kampanyayı başlattık.” ifadelerini kullandı.