Almanya
Toplum

Müslüman Gençler Evsizlere Sıcak Çorba Dağıttı

Hamburg Bölge Gençlik Teşkilatı ve İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Hessen Bölgesi’ne bağlı Frankfurt-Gallus Meş’ar Şubesi’nden gençler, yaşadıkları şehirlerde evsizlere sıcak çorba ikram ettiler ve battaniye dağıttılar.
15 Şubat 2021
Hessen Bölgesi Gallus-Meş'ar Şubesi'nden gençler evsizlere sıcak çorba ikram etti ve battaniye dağıttı. Fotoğraf: Onurhan Kızmaz

Koronavirüs salgınından en fazla etkilenen kesimlerden biri de evsizler oldu. Pandemiden dolayı evsizlere sıcak yemek sunan birçok aşevi kapatıldı. Ayrıca soğuk kış günlerinde sokakta yaşayanların dinlenebilecekleri ve ısınabilecekleri mekânlar da kısıtlandı. Almanya’nın Hamburg ve Frankfurt kentlerinde yaşayan, IGMG Gençlik Teşkilatına mensup gençler, evsizlere sıcak çorba ikram ettiler ve battaniye dağıttılar.

“YAŞADIĞIMIZ KENTLERDE OLAN BİTENİ TAKİP ETMELİYİZ”

Hamburg Bölge Gençlik Teşkilatı Başkanı Davut Yılkın, Camia’ya yaptığı açıklamada, “Müslüman gençler olarak bilhassa yaşadığımız kentlerde neler olup bittiğini yakinen takip etmeliyiz. Geçtiğimiz bir kaç hafta içerisinde Hamburg’da soğuktan dolayı 12 evsiz insan hayatını kaybetti. Pandemi ve soğuk kış günleri en çok evsizleri etkiledi. Biz de Bölge Gençlik Teşkilatı olarak Hamburg’da evsizlere sıcak çorba, ekmek ve hurma ikram ettik. Bunun yanı sıra, gençler evden getirdikleri kamp matlarını ve uyku tulumlarını da dağıttılar. Hamburg Belediyesi’nin evsizlere yönelik birçok çalışması var. Örneğin çorba dağıtımı esnasında ‘Kältebus’ denen bir minibüsle karşılaştık. Minibüs, evsizlere sıcak içecek dağıtıyor ve gitmek isterse, evsiz kişiyi toplu barınma merkezine götürüyor.” dedi.

“İHTİYAÇ SAHİBİNE YARDIM SÜNNETTİR”

Hamburg Bölge Gençlik Teşkilatı Sosyal Hizmetler Başkanı İrfan Günenç ise “Evsizler sadece zorlu kış şartlarıyla mücadele etmiyor. Pandemi ve etkileriyle de mücadele etmek zorundalar. Evsizlere ve ihtiyaç sahiplerine yardım etmek, Peygamber Efendimiz’in sünnetidir. Bizler de onun yolunu izliyoruz.” dedi. 80 kişilik çorba hazırlattıklarını belirten Günenç, “Çorba dağıtımı esnasında gördük ki, Hamburg’da yaşayanlar bu konuda duyarlı. Birçok yardımsever, evsizlerin ihtiyacını gidermek için sokaklardaydı.” dedi.

MAZLUMUN VE MAĞDURUN DİNİ, DİLİ VE IRKI SORULMAZ

İslam Toplumu Millî Görüş Hessen Bölgesi’ne bağlı Frankfurt-Gallus Meş’ar Şubesi’nden gençler de 9 Şubat ve 13 Şubat günleri evsizlere yardım için sokaktaydı. Meş’ar Şube Gençlik Teşkilatı Başkanı Onurhan Kızmaz, “Biz bu çalışmayı mazlumun ve mağdurun dini, dili ve ırkı olmaz ilkesiyle hareket ederek başlattık. Gençlerimiz başta çekimser davransalar da, ikramın ardından soğuk kış günlerinde ihtiyaç sahiplerinin yüzlerinde sıcak bir tebessüme vesile olmanın mutluluğunu yaşadılar.” dedi.

“BİZİM GİDECEK SICAK BİR YUVAMIZ VAR, AMA ONLARIN YOK”

Evsizlerin özellikle soğuk kış aylarındaki yaşam mücadelelerine değinen Kızmaz, “Şunu unutmamalıyız, bizim gidecek sıcak bir yuvamız var, ama onların yok.” dedi. Frankfurt kent merkezindeki 4 farklı noktada 18 tane battaniye dağıttıklarını ve 20 evsize çorba ikram ettiklerini söyleyen Kızmaz, “Gençlerden olumlu geri dönüş aldık. Bundan dolayı bu çalışmayı tüm şubelere tavsiye ediyorum.” ifadelerini kullandı. Pandemi nedeniyle mağazaların kapalı olduğunu dile getiren Kızmaz, battaniyelerin temininde yardımcı olan iş yeri sahiplerine de ayrıca teşekkür etti. (fy)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş