Toplum

“Barış Bulucuları” Kadınlar Bir Araya Geldi

Dindarlar arası iletişim çalışmalarına teşvik etmek amacıyla yapılan “FriedensFinderinnen” (barış bulucuları) projesi kapsamında 3 büyük dine mensup farklı derneklerden kadınlar “dindarlar arası kadınlar buluşması” programında bir araya geldi.
20 Mart 2020

FriedensFinderinnen çalışması çerçevesinde yapılan “Dindarlar arası kadınlar buluşması” programında çeşitli dinlerden kadınlar 4 Mart’ta Köln’de bir araya geldi.

FriedensFinderinnen projesi dahilinde oluşturulan farklı dinlere mensup kadınlar grubunun Almanya çapındaki ilk geniş kapsamlı buluşması olan programda Müslüman, Hristiyan ve Yahudi kadınlar bir araya gelerek ortak noktalara dikkat çekti, ileriki çalışmalar için diğer dinlere mensup temsilci kadınlar arasında irtibat ağı oluşturuldu.

Programın açılış konuşmacısı Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Entegrasyon Sözcüsü Serap Güler idi. Programa IGMG adına Genel Merkez ve bölgelerden gelen 14 kadın iştirak etti. Programda oluşturulan gruplarda kadınlar birbirleriyle tanışarak “Bir arada çalışmalar yapmanın önündeki engeller, birlikte neler yapılabilir, bir sonraki adımımız ne olabilir?” soruları çerçevesinde atölye çalışmaları yaptılar, fikir alışverişinde bulundular.

“Her İnsanın Yaşadığı Toplumda Kendini Huzur ve Güvende Hissetmeye Hakkı Var”

Programa katılan IGMG Kadınlar Teşkilatı Kurumsal İletişim Başkanı İlknur Küçük programı şöyle değerlendirdi: “Her insanın yaşadığı toplumda kendini huzur ve güven içinde hissetmeye hakkı vardır. Toplumsal ön yargılar, ırkçılık ve ayrımcılık, ‘ötekileştirme’ en çok da birbirini tanımamaktan, empati kuramamaktan kaynaklanıyor. Ve bu sağlıksız bakış açısı zaman zaman toplumsal gerilimlere neden olabiliyor. Toplumsal huzur ortamına katkıda bulunmak diğer dinlerden insanları daha yakından tanımak, onlara kendimizi tanıtmaktan geçer. Etkinliğe katılan kadınların bir kısmı bu çalışmaları gerçekleştirmek için Müslüman kadın bir muhatap bulamadıklarını ifade ettiler. Bu da gösteriyor ki bu ve benzer çalışmalara ihtiyaç oldukça fazla. Sosyal ve toplumsal ortak değerlerimize dikkat çekerek birtakım soru ve sorunlara ortak çözümler üretebilmek amacıyla yapılan bu çalışmaları çok değerli buluyoruz.”

FriedensFinderinnen çalışma grubu tarafından organize edilen “dindarlar arası kadınlar buluşması” programı Katolik Lumen Gentium Vakfı’ndan fonlarla desteklendi.

“Barış bulucuları” Nedir?

Barış bulucuları orijinal adıyla FriedensFinderinnen projesi dindar kadınlar arasında diyalog ortamı oluşturmak böylelikle çeşitli sorunlara çözümler sunmak, engelleri aşmak amacına yönelik olarak kadınlar arasında bir iletişim ağı oluşmayı amaçlayan ve İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG), Katholische Frauengemeinschaft Deutschlands (Almanya Katolik Kadınlar Derneği) ve Kuzey Ren Vestfalya’daki İlerici Yahudi Toplulukları Eyalet Derneği (Landesverband progressiver jüdischer Gemeinden in NRW) gibi dinî cemaatlere mensup kadınlar tarafından yürütülen ortak bir çalışmadır.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş