Müslüman Diye Hastaneye Alınmayan Hamile Kadın Çocuğunu Kaybetti

Müslüman Diye Hastaneye Alınmayan Hamile Kadın Çocuğunu Kaybetti

Hindistan’da Müslüman olduğu gerekçesiyle hastaneye alınmayarak başka bir sağlık kuruluşuna yönlendirilen hamile kadın, ambulansta çocuğunu kaybetti.

Hindistan’ın kuzeyindeki Racastan eyaletinin Bharatpur şehrinde Müslüman olduğu gerekçesiyle devlet hastanesine alınmayan ve ambulansta doğum yapmak zorunda kalan kadın, bebeğini kaybetti. Ülke basınındaki habere göre kadının eşi İrfan Han, yaptığı açıklamada, doğum sancısı başlayan ve kanaması olan eşini devlet hastanesine getirdiğini belirtti.

Han, Hastanede ismimi sorduklarını belirterek. “Sen Müslümansın, eşinin burada tedavisi mümkün değil” dediklerimi aktardı. İrfan Han, hastane görevlilerinin eşini 184 kilometre uzaktaki Jaipur’da bir hastaneye yönlendirdiğini belirterek Bharatpur’daki Zenana Hastanesinden ayrılmalarının ardından eşinin ambulansta doğum yapmak zorunda kaldığını ve bebeklerinin yaşamını yitirdiğini kaydetti.

Han, bebeklerini kaybetmelerinden hastane yetkililerinin sorumlu olduğunu vurguladı.

https://twitter.com/vishvendrabtp/status/1246352397489688577

Racastan eyaleti yetkilileri, olayla ilgili inceleme başlatıldığını bildirdi. Rajasthan Turizm Bakanı Vishvendra Singh Bharatpur, bu konuda sanık doktor hakkında dava açılacağını söyledi.(c)