Sağlık

Almanya’da 2.1 Milyon Çocuk Alerjik Hasta

Yapılan bir araştırmaya göre, Almanya’da 17 yaşına kadar olan çocuk ve gençlerin yüzde 16’sı saman nezlesi, astım ya da alerjik egzama hastası.
25 Nisan 2020

Almanya’da özellikle bulaşıcı hastalıkları araştıran Robert Koch Enstitüsü’nün yaptığı bir araştırmaya göre 0-17 yaşları arasındaki çocuk ve gençlerin en çok mustarip olduğu hastalıklar arasında alerjik hastalıklar başı çekiyor.

Enstitünün 2014-2017 yılları arasında yaptığı Çocuk ve Gençlik Sağlığı Araştırması Sonuçlarının Değerlendirilmesi son raporuna göre, çocuk ve gençlerin yakalandığı alerjilerin başında saman nezlesi, polen alerjisi, kedi ve köpek kılı, astım ve alerjik egzama geliyor.

Şu anda 2.1 milyon çocuk ve 17 yaş altı gencin bu alerjilerden etkilendiğini belirten Robert Koch Enstitüsü 167 şehir ve yerleşim biriminde 15.023 çocuğun sağlık durumu üzerinde yaptığı araştırmada, çocukların kanlarında yüksek oranda IgE-Antikorlarının bulunduğunu açıkladı.

ATOPİK ALLERJİ SANAYİLEŞME İLE ARTTI

Alerjik reaksiyon gösteren bu antikorların varlığının hemen bir hastalık olduğu manasına gelmediğini ancak, çeşitli organlarda hasara yol açabileceğini belirten Robert Koch Enstitüsü çeşitli iltihaplara da yol açan atopik alerjinin sanayileşme ile arttığına vurgu yaptı.

Araştırma sonuçlarına göre, Almanya’daki yaklaşık her 4 çocuktan birisi mutlaka alerjiye bağlı saman nezlesi, astım ya da egzamaya yakalanıyor. Alerjik hastalıklar akciğer, solunum yoları, burun, boğaz ve gözlerde yaralanma ve kaşıntılara sebep oluyor.

SOLUNUM RAHATSIZLIĞI OLANLARA KOVİD-19 TESTI YAPILSIN!

Bu arada, Robert Koch Enstitüsü (RKI) Başkan Yardımcısı Lars Schaade, Almanya‘da hafif solunum rahatsızlığı bulunan herkese yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi yapılmasını istedi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş