Toplum

Hasene Derneği, “İmkanın Varsa Ver, İhtiyacın Varsa Al” Kampanyası Başlattı

İmkanın varsa ver, ihtiyacın varsa al kampanyası ile ihtiyaç sahiplerinin gıda ihtiyacı giderilecek. Kampanya ilk olarak Köln bölgesinde başlatıldı.
25 Nisan 2020

Koronavirüs sebebi ile ihtiyaçlarını gidermekte zorlanan ihtiyaç sahiplerine yardım etmeyi hedefleyen, “İmkanın Varsa Ver, İhtiyacın Varsa Al” kampanyası Köln’de başladı.

Kampanya dahilinde, imkân sahiplerinin çeşitli gıda ürünlerini teslim ettiği Hasene Köln temsilciliğinde bir açıklama yapan Hasene uluslararası insani yardım derneği Başkanı Mesud Gülbahar, imkânı olanlarla, ihtiyaç sahib olanlar arasında bir hayır köprüsü kurmayı amaçladıklarını söyledi.

KÖLN’DE BAŞLADI

Hasene derneğinin “İmkanın Varsa Ver, İhtiyacın Varsa Al” aksiyonu pilot bölge olarak seçilen Köln şehrinde başladı. Aksiyona çok sayıda hayırsever kişi, aile ve esnaf katıldı. Hasene Köln Temsilciliği tarafından üstenilen aksiyonda çok sayıda gıda yardım paketleri toplandı.

Gıda paketleri daha sonra, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağı gibi, ihtiyaç sahipleri de Hasene Köln temsilciliğinden ihtiyaçlarını alabilecekler.

Başta esnaf olmak üzere herkesi bu aksiyona katılmaya davet eden Mesut Gülbahar: “Unutmayalım; güçlü bir toplumun inşası paylaşma, dayanışma ve yardımlaşma bilinci ile hayat bulur.” dedi.

GIDALAR HASENE KÖLN TEMSİLCİLİĞİNDE PAKETLENİYOR

Aksiyon çerçevesinde toplanan gıdalar, Hasene Köln Temsilciliğinde toplanarak paketlere konuluyor. Paketler ise ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

Verilecek olan gıdaların tarihlerinin geçmemiş ve en az bir hafta dayanıklılık süresinin olması gerekiyor.

KÖLNER TAFEL’E DE GIDA PAKETLERİ VERİLDİ

“İmkanın Varsa Ver, İhtiyacın Varsa Al” aksiyonu ile toplanan gıdalardan bir miktar da Köln’de ihtiyaç sahipleri için günlük yemek ve gıda dağıtım hizmetleri veren Kölner Tafel e.V. derneğine verildi. Kölner Tafel’e verilen yardım esnasında Köln Bölge Başkanı Selahattin demirci ve Bölge Yürütme Kurulundan İzzet Bektaş da hazır bulundu.
Bu arada, Frankfurt, Hamburg ve Berlin’deki Tafel derneklerine de yardımlar verildi.

Hasene Başkanı Mesud Gülbahar, Köln’deki çalışma ile, Almanya’da uygulamada olan Tafel benzeri bir hizmeti sürekli olarak verebilmenin temellerini atmayı planladıklarını söyledi.

BİZİ BEKLİYENLERİ BEKLETMİYELİM

IGMG Köln Bölge Başkanı Selahattin Demirci de “İmkanın varsa ver, ihtiyacın varsa al” isimli bu hayırlı çalışmada Köln Bölgemiz pilot bölgelerden birisi olarak işe baladı.” dedi. Demirci, iş adamlarından gelen erzakları paketledikten sonra ihtiyacı olan şubelere ulaştırdıklarını, şubelerin de bu yardımları ihtiyaç sahiplerine dağıttığını bildirdi.

Selahattin Demirci öte yandan, ramazan ayının infak ve fedakarlık ayı olduğunun altını çizdi ve “Üzerimize farz olan zekâtlarımızı üzerimize vacip olan fitrelerimizi unutmadan en kısa zamanda verelim. Bizi bekleyenleri bekletmeyelim.” dedi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş