Gündem

ABD’de “Beni Vurma” ve “Nefes Alamıyorum” Gösterileri Durmuyor: 25 Kentte Sokağa Çıkma Yasağı İlan Edildi

Amerika Birleşik Devletlerinde polis şiddeti sonucu George Floyd’un hayatını kaybetmesi sonrası başlayan protesto gösterileri şiddetlendi. Birçok kentte gece sokağa çıkma yasağı ilan edilirken, gösterilerin olduğu yerlerde polis protestocularla çatışıyor.
31 Mayıs 2020

ABD’de George Floyd isimli bir siyahinin polis şiddeti ile ölmesi üzerine başlayan olaylar dinmek bilmiyor. Ülke çapında 25 şehirde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Polisin önleyemediği olayların çeşitli şehirlere yayılması üzerine ülkede artan protestolara karşı Ulusal Muhafız birlikleri göreve çağrıldı.

ABD’nin Minneapolis kentinde polis şiddeti sonucu siyahi George Floyd’un hayatını kaybetmesi üzerine birçok şehirde cumartesi gecesi de protesto gösterileri devam etti.

Salı gününden beri ülke genelinde süren Floyd protestolarında, göstericilerle polis karşı karşıya geldi, çatışmalarda polis araçları yakılırken, onlarca kişi gözaltına alındı.

Protestolarda göstericiler “siyahların hayatı değerlidir”, “beni vurma” ve “nefes alamıyorum” şeklinde sloganları atarken, polis şiddetini kınayan pankartlar taşıdılar.

ULUSAL MUHAFIZ BİRLİKLERİ

Olayların önlenmesi ve polise destek olması için cumartesi akşamı ülkedeki en az 8 eyalette Ulusal Muhafız birlikleri göreve çağrıldı. Ulusal Muhafız Birlikleri eyaletler ve federal hükumet tarafından idare edilen sürekli muvazzaf olmayan askeri birliklerden oluşuyor.

Göstericilerin önünün alınamaması üzerine 16 eyaletteki 25 şehirde gece sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Başkent Washington’da Başkanlık sarayına doğru yönelen ve cumartesi öğleden sonra başlayıp akşam saatlerinde de devam eden olaylarda, polisle yüzlerce gösterici arasındaki gergin anlar yaşandı. Kentte Ulusal Muhafızlar göreve çağrıldı. Ulusal Muhafızlar, Beyaz Saray çevresinde konuşlandırıldı.

New York, Los Angeles, Philadelphia gibi büyük kentlerde de çeşitli gösteriler oldu.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş