Yazarlar

Bir Kez Daha Gördük ki: Huzurlu Bir Toplumda Irkçılığa Yer Yok

“Siyahların hayatı değerlidir” sloganıyla sokağa dökülen on binler dünyanın farklı coğrafyalarında ırkçılığa dur dediler.
15 Haziran 2020

Son haftalarda dünya gündemi Amerika Birleşik Devletlerinden George Floyd’un ölümü ile sarsıldı. 25 Mayıs’ta Minneapolis’de polis şiddeti sonrası hayatını kaybeden Floyd’un haksız yere öldürülmesi başta ABD olmak üzere pek çok ülkede protesto gösterileri ile karşılık buldu.  “Siyahların hayatı değerlidir” sloganıyla sokağa dökülen on binler dünyanın farklı coğrafyalarında ırkçılığa dur dediler. On binlerce insan huzurlu bir toplumda ırkçı düşünce ve davranışlara yer olmadığını hep bir ağızdan haykırdı.

Korona virüsü salgını nedeniyle uzun süredir kısıtlanan hayatlarımız, daha yeni yeni normalleşmeye başlarken yine İslam karşıtı olaylar yaşadık, yaşıyoruz. Artık maalesef klasikleşen cami saldırılarına ek olarak Almanya’nın Hildesheim kentinde Müslümanlara saldırı hazırlığındaki bir kişi tutuklandı. Dünya çapında yankı uyandırmak amacıyla çok sayıda kişinin öleceği bir saldırı yapma düşüncesini taşıyan 21 yaşındaki şüphelinin tutuklanmış olması, olası bir faciadan kıl payı dönülmesini sağladı. Almanya’da Ayrımcılıkla Mücadele Dairesi 2019 ayrımcılık raporunu açıkladı. Buna göre ülkede ayrımcılığa uğradıklarını belirterek şikâyette bulunanların sayısının 2018’e göre yüzde 3,6 artarak 3 bin 580’e yükseldi.  Bunların arasında dininden dolayı ayrımcılığa uğrayanlar da var.

Filistin halkına karşı haksızlıklar sona ermelidir

Filistin’de 32 yaşındaki otizmli Filistinli İyad Hayri Hallak İsrail polisince öldürüldü. Bakıcısının defalarca onun otizmli olduğunu, korktuğu için kaçtığını söylemesine aldırış etmeden Hallak’tan “şüphelendiği”  için öldüren İsrail polisi tepki çekti. İsrail ve Filistin’de çeşitli gösterilerle protesto edilen olaydan sonra İsrailli bazı yüksek düzey yetkililer de açıklama yaparak özür diledi. Masum Hallak’ın öldürülmesi Filistin’de yaşanan bir ilk değildir. Temennimiz suçluların hak ettiği cezayı alması ve bölgede Filistin halkına karşı sık sık yapılan haksızlıkların ve orantısız güç kullanımının sona ermesidir.

Kurbanlarımızla bayram ettirelim

Ramazan Bayramı’nı geride bıraktık şimdi önümüzde bir diğer büyük bayramımız olan kurban var. Her yıl olduğu bu bu yıl da Hasene International derneğimiz başarılı bir kurban kampanyası yapabilmek için çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Bu yıl da Avrupa’nın, Amerika’nın, Kanada’nın, Avustralya’nın bir köşesinden verilen kurban bağışı dünyanın mazlum coğrafyalarında insanların yüzünü güldürecek. Bizler de şimdiden kurbanlarımızı vererek mazlumlara çifte bayram ettirelim.

Başsağlığı

Geçtiğimiz hafta teşkilatımızda uzun yıllar boyunca değerli hizmetleri bulunan Köln’den Hafız Mehmet Demirkan hocamızın, Berlin’den ise  Mevlana Camisi kurucularından Şaban Oğuz ağabeyimizin vefat haberlerini derin bir üzüntüyle aldım. Cenâb-ı Hak her ikisine de rahmet eylesin, fedakâr hizmetleri vesilesiyle onları Efendimiz (s.a.v.)’e cennetinde komşu eylesin.

Pin It on Pinterest

Paylaş