Gündem

Almanya Wittenberg’de Camiye Saldırı Planlayan Aşırı Sağcı Gruba Operasyon

Almanya'da cami ile göçmenlere yönelik işyerlerine saldırı planlayan aşırı sağcı bir gruba yönelik 3 eyalette operasyon düzenlendi.
03 Temmuz 2020
@Shutterstock

Almanya’nın Wittenberg kentindeki bir camiye yönelik saldırı planlayan ‘Freie Kraefte Prignitz’ adlı aşırı sağcı gruba yönelik 3 eyalette operasyon düzenledi.

Brandenburg Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, aşırı sağcı grubun Wittenberg kentindeki camiye ve göçmenlere ait iş yerlerine saldırılar düzenleyeceğine dair istihbarat alındığı, bunun üzerine Brandenburg, Mecklenburg-Vorpommern, Saksonya’daki grup üyelerinin evlerinin arandığı belirtildi. Aramalarda dizüstü bilgisayarlar, cep telefonları ve taşınabilir belleklere el konulduğu ifade edilen açıklamada, grup üyelerine yönelik soruşturmanın devam ettiği aktarıldı.

Aramada mühimmat ele geçirildi

Brandenburg Emniyet Müdürlüğü Sözcüsü Torsten Herbst de basına yaptığı açıklamada, 32-40 yaşlarındaki 7 kişinin molotofkokteyli ile Wittenberg’deki bir camiye saldırı planladıkları yönünde istihbarat aldıklarını belirtti. Aramalarda ‘kesici ve delici silahların’ yanı sıra mühimmatın da ele geçirildiğini ifade eden Herbst, operasyonda gözaltına alınan kimsenin olmadığını bildirdi.

Almanya’da şubat ayında da Baden-Württemberg, Bavyera, Aşağı Saksonya, Kuzey Ren Vestfalya, Rheinland-Pfalz ve Saksonya Anhalt eyaletlerinde, camilere saldırı hazırlığındaki Sert Çekirdek (Der harte Kern) adlı örgütün kurucuları ile örgüte destek verenlere polis baskın düzenlemişti. Baskınlarda, hepsi Alman vatandaşı olan ve Avrupa’nın diğer ülkelerindeki ırkçılarla işbirliği yapan 4’ü örgüt kurucusu ile 8’i örgüte destek veren 12 aşırı sağcı gözaltına alınmıştı.(AA,C)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş