Gündem

Bremen Eyalet Başbakanı’ndan Irkçılıkla Mücadele Mesajı: Nefrete Yer Yok!

Sosyal medya hesabından videolu bir mesaj yayınlayan Almanya Bremen Eyalet Başbakanı Dr. Andreas Bovenschulte, Bremen’de şiddet ve nefrete yer olmayacağını söyledi.
03 Temmuz 2020
Bremen’deki Merve-El-Şerbini-Meydanı: “Merve el Şerbini (1977-2009) Mısırlı sporcu ve eczacı. 2005-2008 yılları arasında Bremen’de yaşadı. 2009 yılında Dresden’de yabancı düşmanı bir cinayetin kurbanı oldu.”

Almanya’nın Bremen Eyalet Başbakanı Dr. Andreas Bovenschulte, Almanya’da 1 Temmuz’un Müslüman Karşıtı Irkçılıkla Mücadele Günü ilan edilmesi dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Sosyal medya hesabından videolu olarak mesajını yayınlayan Dr. Andreas Bovenschulte, 1 Temmuz 2009 tarihinde mahkemede şehit edilen Merve el Şerbini’nin Bremen açısından özel bir yeri olduğunu da hatırlattı.

Bremen Eyalet Başbakanı Dr. Andreas Bovenschulte: “Müslüman Karşıt Irkçılıkla Mücadele Günü’nün yaşaması ve diri tutulması için çabalayanlara teşekkür ediyorum.”

“2005-2008 yılları arasında Bremen’de yaşayan Merve el Şerbini’nin adı Bremen’de bir meydana verildi ve böylece İslam düşmanlığı ve aşırı sağ şiddetin diğer 11 kurbanının da anıldığı bir anma köşesi yapıldı” diyen Dr. Andreas Bovenschulte, bu sene, Müslüman Karşıt Irkçılıkla Mücadele Günü’nün “Nefrete yer yok” mottosu ile başladığına dikkat çekti. Irkçılık ve İslam düşmanlığı kurbanlarını anma köşesi “Köfte-Kosher-Pavillon” diye biliniyor. Köşede mağdurların isimleri ve resimleri bulunuyor.

Video mesajında “Bu vesileyle bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu anma günün yaşaması ve diri tutulması için çabalayanlara teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullanan Dr. Bovenschulte, Bremen’in, sivil cesaret, dayanışma ve barış içinde yaşamanın hakim olduğu bir yer olduğuna dikkat çektikten sonra da Bremen’de “Şiddet ve nefrete yer yok.” dedi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş