Gündem

Almanya, Maske Mecburiyetini Kaldırmayı Planlıyor

Alış-veriş yerlerinde maskeyi kaldırmayı ilk olarak Mecklenburg-Vorpommern eyaleti araştırıyor.
05 Temmuz 2020
Almanya, alış-veriş yererinde maske mecburiyetini tartışıyor.

 

Almanya’da eyaletler sosyal mesafe kuralının uygulanabildiği yerlerde maske mecburiyetini kaldırmayı planlıyor. Plana dair düşüncelerini ilk açıklayan Mecklenburg-Vorpommern eyaleti oldu.

Eyaletin Ticaret Bakanı Harry Glawe “Welt am Sonntag” (WamS) gazetesine verdiği demeçte, “Enfeksiyon yayılma oranı bu şekilde az kaldığı sürece, alış-veriş yerlerinde maske mecburiyetinin bir gerekçesi olduğunu düşünmüyorum.” dedi ve özellikle alış-veriş yerlerinde maske mecburiyetinin kalkabileceğini söyledi.

Mecklenburg-Vorpommern eyaleti Almanya’da şu an en az enfeksiyonun olduğu eyalet olarak biliniyor. Bakana göre, 4. Ağustos’taki Eyalet Bakanlar Kurulu’nda konunun gündeme gelerek kararlaştırılma ihtimali var. Ancak, sosyal mesafe kuralı mecburiyetinin devam etmesi gerekiyor.

Alman medyasına göre diğer eyaletler de Mecklenburg-Vorpommern gibi alış-veriş yerlerinde maske zorunluluğunu ne zaman kaldırabileceklerini tartışıyor.

Mecklenburg-Vorpommern eyaleti, Bremen, Hamburg, Aşağı Saksonya ve Schleswig-Holstein gibi Almanya’nın kuzeyinde bulunan eyaletler ile görüşmeler planlıyor. Görüşmeler sonunda ortak bir kararda anlaşmak isteniyor.

“KARAR YANLIŞ OLUR!”

Maske mecburiyetinin kaldırılması ile ilgili tartışmalara sosyal demokratların (SPD) sağlık uzmanı Federal Milletvekili Karl Lauterbach ise karşı çıkıyor. Lauterbach, maskenin krornavirüsle mücadele önemli bir araç olduğunu, aksi takdirde insan sağlığının tecrübeden geçirilmesinin yanlış olacağını söyledi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş