Gündem

Neo-Nazilerin Tehdit Ettiği Avukat Eyalet İçişleri Bakanını Bir şey Yapmamakla Suçladı

Aşırı sağcı NSU 2.0 grubu, NSU davası avukatlarından Seda Başay-Yıldız ile sol politikacı Janine Wissler’ı tehdit ederken, mağdurlar, Hessen İçişleri Bakanı’nı hiç bir şey yapamamakla suçluyorlar. Tehditlere rağmen Wissler hâlâ koruma altına alınmadı.
12 Temmuz 2020
NSU Davasının Mümüdahil avukatlarından Avukat Seda Başay-Yıldız, aşırı sağcı grupların tehditi altında bulunuyor.

Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) örgütü davası müdahil avukatlarından Seda Başay-Yıldız, kendilerine NSU 2.0 adını veren bir Neo-Nazi aşırı sağcı grup tarafından tehditler gönderilmesi sonrasında Hessen Eyaleti İçişleri Bakanı Peter Beuth’u hiç bir şey yapmamakla suçladı.

Hâlâ yoğun bir şekilde tehdit edilen çocuğunun bir buçuk yıldan beri polis korumasında olduğunu, Eyalet Emniyet Müdürü Sabine Thurau’un ise kendileri ile ilgilendiğini Twitter hesabından bildiren NSU davası avukatı Seda Başay-Yıldız, daha önce, tehditlere rağmen korkmadığını söylemişti.

SOL POLİTİKACIYA KORUMA YOK

Bu arada, avukat Seda Başay-Yıldız’ın yanı sıra yine NSU 2.0 grubu tarafından tehdit edilen Sol Partili politikacı Janine Wissler’ın ise polis korumasına alınmadığı bildirildi. Sol Parti Eş Genel Başkanı Bernd Riexinger, polisin partisini ve partili politikacıları aşırı sağ tehditlere karşı korumadığını söyledi.

NSU 2.0 grubunun tehdit mektupları yazmadan önce, avukat Seda Başay-Yıldız ile sol politikacı Janine Wissler’ın kişisel bilgilerine Frankfurt’taki bir polis bilgisayarından ulaşıldığı tespit edilmişti.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş