ALMANYA
Gündem

Almanya’da Gençlik Dairesi Mağdurları İçin Gösteri Düzenlendi: “Ellerinizi Çocuklarımızdan Çekin”

Almanya'nın Dormagen şehrinde, gençlik daireleri tarafından haksız yere çocukları ellerinden alınan aileler için binlerce kişinin katıldığı bir gösteri düzenlendi.
12 Temmuz 2020
@camia

Almanya’da gençlik daireleri tarafından haksız yere çocukları ellerinden alınan aileler için gösteri düzenlendi. Gösteriye binlerce kişi katılım sağlarken, “Ellerinizi Çekin” ve “Çocukların anne babaya ihtiyaçları var” sloganları atıldı. Gösteride Almanca ve Türkçe basın bildirisi okunurken, çocukların ailelerden koparılmasının son çare olması gerektiği ifade edildi. Dormagen şehrinde yaşanan Kuzey ve Yakub vakasında ise çocukların ilk seçenek olarak ailelerinden alındığı belirtildi.

Dormagen Belediyesi önünde başlayan gösteri, daha sonra yine belediyenin tahsis ettiği büyük bir park alanında devam etti. Gösteriye binlerce kişi katılım sağladı.

Dormagen’de Geçtiğimiz Ay İki Çocuk Ailesinden Koparılmıştı

Almanya’da son olarak Kuzey Ren-Vestfalya eyaletindeki Dormagen şehrinde yaşayan Altınkaya ailesi, yaklaşık bir ay önce şok bir kararla karşı karşıya kalmıştı. Buna göre mahkemede düşen ve kemiğinde kırık tespit edilen Yakup Cemal bebeğe, Gençlik Dairesi 16 Haziran Salı günü mahkeme kararıyla el koymuştu. Yakup Cemal bebeğin 4 yaşındaki abisi de Gençlik Dairesi tarafından darp iddiası nedeniyle ailesinden koparılmıştı.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş