Toplum

“Jilet Ayşe”nin Bilgilerine Yine Hessen Polis Bilgisayarından Ulaştılar

Aşırı sağcılar, tehdit edecekleri önemli kişilerin kişisel bilgilerine yine Hessen polis bilgi sayarından ulaştılar. Bu sefer hedefte Jilet Ayşe ve Gerda Grischke olarak tanınan kabare sanatçısı İdil Nuna Baydar vardı.
14 Temmuz 2020
@Shutterstock

Almanya’da aşırı sağın önemli kişileri tehdit etmek amacıyla polis bilgisayarlarını kullandığı skandal genişleyerek devam ediyor.

Aldığı tehditler karşısında Hessen Eyalet İçişleri Bakanlığını hiç bir şey yapmamakla suçlayan avukat Seda Başar-Yıldız’dan sonra şimdi de kabare sanatçısı İdil Nuna Baydar’ın kişisel bilgilerine Hessen polis bilgisayarından ulaşıldığı tespit edildi.

İdil Baydar, Jilet Ayşe ve Gerda Grischke olarak tanınıyor. @idilbaydar.de

Türk kökenli kabare sanatçısı İdil Baydar, Jilet Ayşe ve Gerda Grischke olarak tanınıyor. İdil Baydar, daha önce pek çok kez ölüm tehdidi aldığını, ama yaptığı şikayetlerin bir sonuç vermediğini, soruşturmaların kapatıldığını açıklamıştı.

Hessen polis bilgisayarından ayrıca Sol Parti Hessen Eyalet Meclis Grup Başkanı Janine Wissler’ın bilgileri de alınmıştı.

Tehdit mesajlarında avukat Seda Başar-Yıldız “NSU 2.0” imzasıyla tehdit edilirken kabare sanatçısı İdil Baydar, Hitlerin özel koruma birliği olan ve pek çok Nazi cinayetlerinin sorumlusu bulunan SS Mangası adına SS-Yarbayı (SS-Obersturmbannführer) imzası ile tehdit edildi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş