Toplum

Almanya’da Dil Irkçılığı da Artıyor: Bilet Kontrolörleri Almanca Bilmiyor Diye Yolcuya Saldırdı

Almanya’da okul bahçelerinde Türkçe konuşmanın yasaklanmasından sonra şimdi de bilet kontrolörleri Almanca konuşamayan Avustralyalı bir turisti ölümüne boğuyordu.
19 Temmuz 2020

Saksonya eyaletinin Leipzig kentinde bir tramvay bilet kontrolörü, Almanca konuşamayan Avustralyalı bir turisti dövmeye başladı. Bir başka kontrolör de Avusturyalıyı yere yatırarak boğazını sıktı. Avustralyalı yolcunun nefes alamaması ve nefes darlığı sebebiyle yüzünün kızarması üzerine diğer yolcular olaya müdahale etti.

Yolcuların müdahalesi ile Almanca konuşamayan Avustralyalı turist zor kurtuldu. Yolcular olayın videosunu da çekerek sosyal medyada yayımladı.

Bu arada Leipzig tramvay işletmesi Avustralyalı yolcunun boğazını sıkan kontrolörlerin işine son verdi. Olayın videoya kaydedilmemesi durumunda delil yetersizliğinden dolayı işlemsiz kalacağı tahmin ediliyor.

Almanya’nın Baden-Württemberg Eyaletinde üçüncü sınıf öğrencisi 9 yaşındaki bir öğrenciye de teneffüste okul bahçesinde arkadaşıyla Türkçe konuştuğu için öğretmen tarafından ceza verilmişti.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş