Berlin Wittenau Medine Camii Tahrip Edildi

Wittenau Medine Camiinin odaları talan edildi, kapısı ve camları kırıldı. Maddi hasarın büyük olduğu olayı polis İslam düşmanlığı olarak görmüyor. Ancak, Müslümanlar olayın çok yönlü araştırılmasını istiyor.

Almanya’nın Başkenti Berlin’in Reinickendorf ilçesine bağlı Wittenau mahallesindeki Medine Camii talan edildi ve soyuldu. Polis, olayın hırsızlık olduğunu düşünüyor.

Hırsız, veya hırsızlar camiin odalarını talan etti. Kapılarını kırdıkları gibi, camlarını da kırdı. Cami büyük maddi hasar gördü.

İslam Toplumu Milli Görüş Berlin Kurumsal İletişim Başkanı Ahmet Karahan yaptığı açıklamada “Camiyi soyan ve hasar veren faillerin kimlikleri ve camiye bu şekilde zarar vermelerinin sebebinin en kısa zamanda ortaya çıkmasını çok umuyoruz.” dedi.

Cami idarecileri olay sonrasında polise haber verdi. Olay yerinde inceleme yapan polis, saldırının arkasında İslam ve Müslüman düşmanlığı motifinin görülmediğini, sıradan bir hırsızlık olayı gibi göründüğünü söyledi. Ancak, Medine Camii idarecileri ve cemaat olayın çok yönlü araştırılmasını istiyor.