Gündem

İslam Düşmanı Irkçılar Şimdi de Norveç’i Karıştırdı

Malmö’de Kur’an-ı Kerim’in yakılmasından sonra Oslo’da da ırkçı bir grup, parlamento binası önünde Kur’an sayfalarını yırttı ve aşağılayıcı sözler söyledi. Polis denetiminde yapılan Kur’an ve İslam karşıtı menfur eyleme karşı Norveçliler “Irkçılar, sokaklarımızdan defolun!” diye slogan attı.
31 Ağustos 2020
SIAN örgütü üyesi aşırı sağcı ve İslam düşmanı bir kadın Norveç parlamentosu önünde Kur'an sayfalarını parçaladı ve çirkef sözler sarfetti.

İskandinav ülkelerinde İslam karşıtı ırkçılık giderek artıyor. Danimarka ve İsveç’ten sonra İslam düşmanlığı şimdi de Norveç’in baş kenti Oslo’da ortaya çıktı. Başkent Oslo’da Parlamento (Storting) binası önünde polis kontrolünde Kur’an-ı Kerim sayfaları yırtıldı.

“Norveç’in İslamlaşmasını Durdurun (SIAN, Stopp islamiseringen av Norge)” isimli aşırı ırkçı ve İslam düşmanı örgüte mensup bir kadının Kur’an sayfalarını yırtarken, “Bakın, tuvalet kağıdından farkı yok.” şeklindeki aşağılayıcı ve hakaret dolu sözleri büyük tepki topladı.

Ülkedeki Müslümanlarla ırkçılara karşı olan Norveçliler ırkçı eyleme karşı eylem yaptı. “Irkçılar, sokaklarımızdan defolun!” diye slogan atan karşı eylemcilere polis müdahale etti. Müdahale sonrasında arbede yaşandı. Norveç polisi çok sayıda karşı eylemciyi gözaltına aldı.

Polisin, İslam düşmanı aşırı ırkçı eylemcilere müsaade etmesine rağmen karşı eylemcilere müdahale etmesi ülkede tartışmalara yol açtı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Microsoft Krizi: Almanya’da Uçuşlar İptal Edildi

Microsoft'un dünya çapında kullanılan işletim sistemi Windows'ta yaşanan bir problem, dünya çapında uçuşları etkiledi. Almanya'da Berlin ve Hamburg havalimanlarında küresel iletişim kesintisi nedeniyle uçuşlar yapılamıyor. 

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş