Sağlık

Koronavirüsle Mücadele İçin Almanya’da Alkol Satışına Sınırlama Getiriliyor

Kuzey Ren Vestfalya eyaleti, koronavirüs sayısının artması durumunda eyalette saat 21.00’den sonra alkol satışını yasaklayacak. Market gibi toplu alanlarda maske takmayanlara da ceza uygulanacak.
01 Eylül 2020
@ mags.nrw

Son haftalarda koronavirüs tespitlerindeki hızlı artış üzerine yeni tedbirlere başvuran Almanya’da alkol satışlarına kısıtlama getiriliyor.

Almanya’nın Bavyera Eyalet Başkenti Münih’te akşam 21.00-06.00 saatlerinde başlayan alkol satışı yasağı, şimdi de Kuzey Ren Vestfalya Eyaletinde uygulanacak.

Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Sağlık Bakanı Karl-Josef Laumann “korona freni” dediği uygulamanın bu eyalette de uygulanmasını düşündüklerini söyledi. Bakan Lauman ayrıca market gibi toplumun bir araya geldiği yerlerde maske takmayanlara da ceza verilmesi uygulamasına başlanacağını bildirdi.

Münih kentinde ayrıca 23.00-06.00 saatleri arasında ev ve özel yerler haricinde alkollü içecek içilmesi yasaklanmış bulunuyor.

Yasaklamaların 1 hafta boyunca 100.000 kişiden 35’inde koronavirüs tespit edilmesi durumunda gündeme geleceği belirtiliyor.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş