Gündem

Her 3 Alman’dan Birisi Dünyayı Gizli Güçlerin Yönettiğine İnanıyor

Konrad Adenauer Vakfı tarafından yapılan bir araştırmada, Almanların üçte biri dünyanın gizli güçler tarafından yönetildiğine inanıyor.
06 Eylül 2020

Almanya’da komplo teorileri Koronavirüs salgını sonrasında oldukça arttı. Bu tartışmaların yapıldığı sırada artan komplo teorileri tartışmaları Konrad Adenauer Vakfı tarafından mercek altına alındı. Vakıf tarafından yaptırılıp yayımlanan bir araştırmaya göre, Almanya’da nüfusun neredeyse üçte birinin bu teorilere inandığını ortaya koydu.

Araştırma sonuçlarına göre Almanlardan dünya dışı müdahelelere de inanan kimselerin olduğu tespit edildi.

“DÜNYAYI GİZLİ GÜÇLER İDARE EDİYOR”

Araştırmaya katılanlara çeşitli sorular soruldu. En ilginç sonuç ise dünyanın gizli güçler tarafından yönlendirilip yönlendirilmediği ile ilgili soruya geldi. Bu soruya cevap verenlerin yüzde 19’u dünyanın muhtemelen veya kesin olarak gizli güçler tarafından idare edildiğine inanıyor. Ayrıca yüzde 11’lik bir kesim de dünyanın kesin olarak gizli güçler tarafından idare edildiğini söylüyor. Böylece araştırmaya katılanların yüzde 30 gibi bir oranda dünyanın gizli güçler tarafından idare edildiği ortaya çıkıyor.

Eğitim seviyesi düştükçe komplo teorilerine inananların oranı azalıyor. Konrad Adenauer Vakfı’ın “Onlar her yerde var” (Sie sind überall) başlığıyla yayımladığı komplo teorileri araştırmasına göre, komplo teorilerine inananlar göçmen kökenliler arasında daha fazla.

HER PARTİDEN İNSAN BU TEORİLERE İNANIYOR

Dünyanın gizli güçler tarafından idare edildiğine inananların oranı partilere göre değişkenlik arzediyor. Bu teoriye inanma bakımından 56’lık oranıyla aşirı sağcı AfD’liler ön sırada yer alırken, AfD’lileri ise Hristiyan Demokratlar (CDU) takip ediyor. CDU’lular yüzde 29 oranında bu teorilere inanıyor. Sosyal demokratlar (SPD) ise yüzde 27 oranında aynı inancı paylaşıyorlar. Bu oran Yeşillerde yüzde 20, Sol Parti’de ise yüzde 21 oranında.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş