YUNANİSTAN
Gündem

Yunanistan’ın Midilli Adası’ndaki Sığınmacı Kampında Yangın Çıktı

Yunanistan'ın Midilli Adası'nda bulunan Moria sığınmacı kampında yangın çıktığı bildirildi.
09 Eylül 2020
@aa

Yunanistan’da gece yarısından sonra Midilli adasında bulunan Moria kampının farklı noktalarında yangın çıktığı kaydedildi. Bilinmeyen bir sebeple başlayan yangının büyük korkuya neden olduğu ve binlerce sığınmacının evlerinden kaçmak zorunda kaldığı belirtildi. Bölgeye çok sayıda polis ve itfaiye ekibi sevk edilirken, yangında ilk belirlemelere göre, ölen ya da yaralanan olmadığı kaydedildi. Yetkiler, sığınmacıların güvenli yerlere sevk edildiğini belirtirken, bazı sığınmacıların ise Midilli kent merkezine doğru yürüdüğünü dile getirdi.

“Moria Büyük İhtimalle Tamamen Yok Edildi”

Hükûmet Sözcüsü Stelios Petsas, Başbakan Kyriakos Mitsotakis’in Atina’da aci bir toplantı çağrısında bulunduğunu kaydetti. Göç ve Mülteci Bakanlığı yetkilisi Manos Logothetis de çıkan yangınla ilgili açıklamalarda bulunurken, Moria kampının büyük ihtimalle tamamen yok edildiğini ifade etti.

12 Bin 500 Sığınmacı Yaşıyor

Moria kampı, yaklaşık 12 bin 500 sığınmacıya ev sahipliği yapıyor. Uluslararası insani yardım kuruluşları, kamptaki aşırı kalabalık ve insani olmayan şartlara dikkati çekerek, kampta sosyal mesafe ve temel hijyen şartlarını sağlamanın mümkün olmadığı uyarısında bulunuyor.

Kamp, geçen haftadan bu yana tespit edilen 35 yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakası nedeniyle karantinaya alınmıştı.(AA,C)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş