Gündem

Avusturya: “Virüste İkinci Dalgayı Yaşıyoruz!”

Avusturya, krornavirüs ile mücadelede önlemleri artırdı. Alışveriş yerlerinde, bankalarla benzincilerde yürürlükte olan maske kullanımı mecburiyeti genişletildi ve maske mecburiyeti, karşılıklı görüşmelerin olduğu kamuya açık tüm iç mekanlarda uygulanacak.
13 Eylül 2020
Avusturya'da kafe ve lokantalarda garsonlar maskeli olmak zorunda.

Cuma günü koronavirüs tespit edilen kişilerinin sayısının 869’u bulması üzerine Avusturya Sağlık Bakanlığı yeni tedbirleri yürürlüğe koydu. Bu tedbirlerin başında toplu görüşmelerin mümkün olduğu her yerde maske zorunluluğu getirildi. Kamusal alanlarla, alışveriş yerleri, bankalar ve benzinciler gibi maske zorunluluğu olan yerler arasına kamuya açık tüm iç mekanlar dahil edildi.

Okullarda öğretmen ve öğrenciler maske takacak. Ancak derslerle, okul spor alanları ve bahçelerinde maske mecburiyeti olmayacak. Otellerde ise sadece odalarda maske mecburiyeti bulunuyor. Lobi, kafe ve restoran bölümlerinde ise maske mecburiyeti getirildi.

BAŞBAKAN KURZ: “İKİNCİ DALGANIN BAŞINDAYIZ”

Yeni tedbirlerin uygulanması için Avusturyalılara bir çağrıda bulunan Başbakan Sebastian Kurz, Avusturya’da korona virüse yakalananların sayısının her geçen gün arttığını ve şu andaki duruma göre ikinci dalganın başladığını bildirdi. Kurz ayrıca çok zor bir sonbahar ile kış dönemi geçileceğini buna herkesin hazırlıklı olmasını istedi.

ALMANYA’DA BİR SÜPER YAYICIYA CEZA VERİLECEK

Almanya’nın Garmisch-Partenkirchen kasabasında ise süper yayıcı diye tanımlanan bir kadına verilecek olan ceza tartışılıyor. Henüz ne kadar ceza verileceği kararlaştırılmış değil. Söz konusu kadının test sonuçlarını beklemeden, barlara gittiği, sonuçta da en az 24 kişiye virüs bulaştırdığı belirtiliyor.

Garmisch-Pertenkirchen kasabasının bulunduğu Bavyera eyaletinde karantina kurallarını ihlal edenlere 2 bin avroya kadar para cezası verilebiliyor.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş