AÇIK CAMİ GÜNÜ
Toplum

Almanya’da Açık Cami Günü Yapıldı

Almanya’da Açık Cami Günü koronavirüs sebebiyle bu sene 600 camide gerçekleştirildi.
03 Ekim 2020

Almanya’da her yıl iki Almanya’nın birleşme günü olan 3 Ekim tarihinde düzenlenen “Açık Cami Günü” koronavirüs salgını önlemleri ile gerçekleştirildi. Camiler kapılarını gayrimüslim ziyaretçilere açtı.

“Zor Zamanlarda Dinî Yaşam” sloganı ile kapılarını ziyaretçilere açan camilere çok sayıda ziyaretçi geldi. Ziyaretçiler de Açık Cami Günü’nün bu seneki sloganına uygun olarak Müslümanların bu zor zamanlardaki dinî yaşamları üzerine çeşitli sorular sordu.

Bremen’deki Fatih Camii 3 ekimde ziyaretçilerini bilgilendiren camiler arasında yer aldı.

Gerekli önlemlerin alınması ile yürütülen programlarda ayrıca, cami, cemaatle ibadet ve Müslümanların toplumsal dayanışmaya yaptıkları katkılara ilişkin sorular gündeme geldi.

Almanya Müslümanlar Koordinasyon Konseyi (KRM), koordinasyonu ile üye kuruluşlar tarafından icra edilen Açık Cami Günü Almanya’da yaklaşık 600 camide gerçekleştirildi.

Kuzey Almanya İslam Toplumu (BIG) ise bu sene 7 camide Açık Cami Günü düzenledi. BIG, Hamburg’da Açık Cami Günü kapsamında “Cami Turu” isimli bir organizasyonla St. Georg Mahallesi’nde bulunan camilere gezi programları yaptı.

Willich kentinde de Belediye Başkanı Christian Pakusch Açık Cami Günü ziyareti için camiye geldi. Pakusch ziyaretinde bir konuşma yaparak “Müslümanların bu toplumun bir parçası olduğu gerçeğini bir kez daha gördük.” dedi.

Willich Belediye Başkanı Christian Pakusch Açık Cami Günü ziyaretinde camide.

Wuppertal Milletvekili Helge Lindh
(SPD) de Açık Cami Günü ziyaretinde bulundu

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş