Yazarlar

Topluma Daha Yakından Ulaşma Fırsatlarını İyi Değerlendirmeliyiz

Almanya’da yaşayan Müslümanlar olarak 3 Ekim deyince aklımıza gelen ilk konulardan biri de Açık Cami Günü. Zira Almanya’da 1997’den beri -diğer birçok ülkede de farklı tarih ve formatlarda- düzenlenmekte olan Açık Cami Günü kapsamında bu sene 24. defa camilerimiz özel hazırlıklarıyla kapılarını misafirleri için açıyor.
Kemal Ergün
06 Ekim 2020

Gerek Almanya’da gerekse diğer ülkelerde yapılan Açık Cami Günü etkinliklerinde misafirlerimiz, camilerdeki sıcak ve samimi ortamda İslam’a ve Müslümanlara dair merak ettikleri sorulara yanıt alabiliyorlar. Açık Cami Günü bu yönüyle bizi bizden tanımalarını arzu ettiğimiz topluma ulaşmada çok özel bir fırsat sunuyor.

Kimi İslam düşmanlarının çirkin ithamlarının etkisi altında kalan insanlara ulaşmak için de bizler bu fırsatları çok iyi değerlendirmek durumundayız.

Pandemi tedbirleri çerçevesinde yapılan Açık Cami Günü “Zor zamanlarda dinî yaşam” mottosuyla aktüel bir konuya ışık tutacak. Seçilen bu konu aynı zamanda hayatımızın her alanını olduğu gibi dinî yaşamımızı da etkileyen pandemi sürecinde, cami hayatımızda yaşanan değişiklikleri ve bu zor süreçte camilerimizin ve teşkilatımızın;  “Komşuna El Uzat” ,“Maske Dikelim Destek Olalım” ve “İyi Ki Varsınız” gibi toplumsal dayanışma adına yaptığı proje ve çalışmaları kamuoyuna aktarmamız için bir ortam sunacak.

Talebeler de camilerine kavuştu

Bu günlerde pandemi nedeniyle eğitim çalışmalarını online platformlara taşıyan camilerimizde ve eğitim merkezlerimizde gerekli tedbirler alınarak yeniden örgün eğitim verilmeye başlandı. Konuyu hassasiyetle takip eden eğitimcilerimize  teşekkür ederim. Velilerimizin de bu dönemdeki destekleri takdire şayandır.

Beytullah yeniden umre için açılıyor

Bu yıl pandemi nedeniyle hac ibadetimizi yapamadık.  6 aydan beri de umre ziyaretlerine hasrettik. Kâbe’nin 4 Ekim’de tekrar tavafa açılması haberiyle heyecanlandık. 1 Kasım’dan sonra şartların düzelmesi durumunda Suudi Arabistan dışından Kâbe ziyaretlerine müsaade edileceğinden, bizlere büyük sorumluluk düşmektedir. Pandemi ile mücadelede herkes elinden gelenin fazlasını yapmak zorundadır.

Bu yaşadıklarımız biz Müslümanlara âdeta yeniden bir nefs muhasebesi yapmamız gerektiğini hatırlattı. Pek çok Müslüman kendine şu soruları sordu; nerelerde yanlış yapıyoruz da Kâbe bizleri artık ağırlayamıyor. Bu salgın hastalık, kimsenin kimseye üstün olmadığını herkesin Allah’ın kulları olduğunu, onun takdiri olmadan tek bir yaprağın bile kıpırdayamayacağını hatırlatan tabiri caizse Rabbimizin bize bir şefkat tokadı mıdır? Fert olarak, ümmet olarak, insanlık olarak bu süreçten ne gibi dersler almalıyız? Bu soruları akıldan çıkarmadan insanlık kendine çeki düzen vermelidir.

Yeni dönem çalışmalarımız hayırlı olsun

Eylül ayı ile birlikte Genel Merkez, Bölge ve şubelerimizde yeniden yoğun bir toplantı ve istişare dönemi başladı. Çalışmalarımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Seçimler ve siyasetten uzak kalamayız

Almanya’da Kuzey Ren Vestfalya ve Avusturya’da Voralberg’de kısmi yerel seçimler, seçimlere genel olarak göçmen kökenlilerin ilgisinin arttı. Bilhassa Uyum meclisi seçimlerinde pek çok Müslüman aday yarıştı. Uyum meclislerine olan bu ilgiyi artırarak siyasetin diğer alanlarında da göstermemiz gerekir.

11 Ekim’de Viyana’da yapılacak seçimlere de oy hakkı bulunan herkesi sandık başına gitmeye davet ediyorum.

 

Pin It on Pinterest

Paylaş