DÜNYA
Gündem

Hasene International: “Gıda Yardımlarımız Devam Edecek”

Hasene International e.V. Başkanı Mesud Gülbahar, 16 Ekim Dünya Gıda Günü vesilesiyle açıklama yaptı. Gülbahar, gıda yardımlarının devam edeceğini belirtti.
15 Ekim 2020
Hasene International e.V. Başkanı Mesud Gülbahar

Hasene International e.V. Başkanı Mesud Gülbahar, Dünya Gıda Günü vesilesiyle yaptığı açıklamada, küresel ölçekte yaşanan pandemi sebebiyle ülke ekonomilerinin zayıfladığına, işsizliğin arttığına, insanların temel gıda maddelerine ulaşmada yaşadıkları sıkıntılara vurgu yaptı. Gülbahar, ihtiyaç sahiplerine gıda yardımlarını sürdüreceklerini ifade etti.

“bir bilinç oluşturulmaya çalışılıyor”

Açıklamanın devamında, 16 Ekim’in, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından “Dünya Gıda Günü” olarak ilan edildiğini belirten Gülbahar, “Her yıl bu tarihte belli bir konu gündeme taşınıyor ve bir bilinç oluşturulmaya çalışılıyor. 16 Ekim Dünya Gıda Günü’nün bu seneki konusu, küresel ölçekte yaşanan Kovid-19 pandemisinin gıda ihtiyacı üzerindeki etkileri ve çözüm yolları olarak belirlendi.” diye kaydetti.

“yardımlarımızı Kovid-19 pandemisi sebebiyle artırdık”

Hasene International e.V. olarak ünyanın 100’den fazla ülkesinde kumanya, zekât, kurban çalışmaları ile gıda sıkıntısı yaşayan muhtaçlara yardımda bulunduklarını beliten Mesud Gülbahar, “Bu yardımlarımızı Kovid-19 pandemisi sebebiyle artırdık. Pandeminin etkisini iyice artırdığı dönemde, salgından etkilenen ve gıdaya ulaşmakta zorlanan ihtiyaç sahiplerine gıda yardımında bulunduk. Bu dönemde Türkiye’deki ihtiyaç sahiplerine 10 milyon lira tutarında gıda yardımı yaptık, Avrupa’nın muhtelif şehirlerindeki ihtiyaç sahiplerine el uzattık.” diye konuştu.

“mağdurlara yardımlarımızı sürdüreceğiz”

Bu yıl sonu itibarıyla yetimlerin teftişleri, su kuyusu denetimleri, acil yardım çalışmaları ve zekât projelerinin takiplerini gerçekleştireceklerini de belirten Başkan Gülbahar, “Bu takiplerle birlikte kumanya dağıtımı ve adak akika kurbanlarının kesim ve dağıtımlarını gerçekleştirmek suretiyle ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı ulaştırmayı planlıyoruz. Yeryüzünde temel gıda maddelerine ulaşamayan mağdurlara yardımlarımızı sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.(c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş