Gündem

Almanya’da Doktordan Telefonla Rapor Alınabilecek

Özellikle, soğuk algınlığı semptomları gösteren hastalar muayenehaneye gitmeden doktorlarıyla telefonda görüşerek “iş göremez” raporu alabilecekler.
18 Ekim 2020

Almanya koronavirüs salgınına karşı bazı ek tedbirleri daha yürürlüğe koyuyor. Bu tedbirler arasında, hastaların doktorları ile telefonda görüşerek, “iş yapamaz” raporu alabilmelerine imkan veren uygulama da yer alıyor.

Şimdilik 19 Ekim-31 Aralık 2020 tarihleri arasında geçerli olacak uygulamaya göre hastalar, şikayetlerini doktorlarına telefonda anlatacaklar. Doktorlar bu anlatılanlara göre hastaların işe gidip gitmemeleri gerektiğine karar verecekler. Görüşme sonrasında doktor, hastaların işe gitmemesi gerektiği yönünde bir kanaate varırsa “iş göremez” raporu yazabilecek.

Almanya’da koronavirüsün yayılması sonrası alınan tedbirler kapsamında doktora gitmeden rapor almak pandemi başlangıcında da uygulanmıştı. Özellikle, soğuk algınlığı semptomları gösteren hastalar doktorlarıyla yüz yüze buluşmadan telefonla durumlarını anlatabilecek ve işe gitmemek için rapor yazdırabilecek.

 

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş