Gündem

Merkel: “Krizden Göçmenler Daha Çok Etkilendi”

Online olarak entegrasyon zirvesi yapan Almanya Başbakanı Merkel, virüse karşı dayanışma ve tedbirlere azami uyum gösterilmesini istedi.
20 Ekim 2020

Almanya Başbakanı Angela Merkel, göçmen temsilcileri ile yaptığı online zirvede koronavirüs salgınının en çok göçmenleri etkilediğini bildirdi. Göçmenlerin özellikle derslerin yapılamaması sebebiyle Almanca öğrenme imkanlarından mahrum kaldığına dikkat çeken Başbakan Merkel bu zor günlerde toplumsal dayanışma istedi.

Merkel, korona krizinde kısıtlamaların göçmenleri çok daha olumsuz etkilediğini belirttiği konuşmasında, göçmen kökenlilerin çalıştığı sektörlerde iş yerini kaybetme korkusunun daha yüksek olduğunu söyledi. “Salgın farklı şiddette olsa bile hepimizi etkiliyor.” Diyen Almanya Başbakanı Merkel sağlık alanında da çok dikkatli olunması gerektiğini, hükümetin Türkçe ve Arapça olmak üzere çeşitli dillerde bilgilendirmelerde bulunacağını ifade etti.

Karantina altında bulunan entegrasyondan sorumlu Devlet Bakanı Annette Widmann-Mauz da bu kriz döneminde göçmenlerin de Almanya’da işlerin yolunda gitmesine katkıda bulunduğunu söyledi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş