Gündem

Avusturya’da Camilerde Korona Önlemleri Artırıldı

Avusturya’da ülke genelinde artan koronavirüs vakaları dolayısı ile alınan tedbirlere camiler de uyacak. Camilerin iç mekanlarında yapılacak faaliyetlerde en fazla 6, dış mekanlarda ise 12 kişi bulunabilecek.
27 Ekim 2020
@derislam.at

Avusturya’da koronavirüs tedbirleri kapsamında federal hükümet koruyucu önlemleri tekrar sıkılaştırma kararı aldı.

Avusturya’daki Müslümanlar da alınan önlemleri uygulamaya koyacak. Alınan önlemler ile ilgili olarak, Avusturya İslam Cemaati (Islamischen Glaubensgemeinschaft in Österreich – IGGÖ) camilerde uygulanacak kurallarla ilgili yeni bir klavuz yayınladı.

Avusturya İslam Cemaati tarafından yapılan açıklamada, camilerde cenaze namazı ve dini nikah ve eğitim programlarına kişi sınırlaması getirildiği duyuruldu. Camilerin eğitim ve öğretim programları için özellikle online imkanlarını kullanması istendi.

Yeni tedbirlere göre iç mekanlarda en fazla 6, dışarıda da en fazla 12 kişi bulunabilecek. Vakit ve Cuma namazlarında eski usul devam edecek. Cemaat ile namaz kılma haricinde bir araya gelme olmayacak. Öte yandan, bir camide korona vakası görülme durumunda cami 2 hafta boyunca kapatılacak.

Avusturya İslam Cemaati Başkanı Ümit Vural, bu zaman kadar bütün camilerde kurallara sıkı sıkıya uyulduğunu belirterek bu hassasiyetin aynı şekilde devam ettirilmesi gerektiğini söyledi.

Camilerde daha önce alınan maske, sosyal mesafe ve seccadenin evden getirilmesi gibi kuralların da uygulanmaya aynen devam edeceği bildirildi.

Koronavirüs vakaları son dönemde de Avusturya’da da artışa geçerek günlük 3 bin sayısının üzerine çıkmıştı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş