Yazarlar

Almanya Trafik Cezaları Yönetmeliği

Baden-Württemberg Adalet Bakanlığına göre 2007 yılındanbu yana yapılan bütün düzenlemeler hatalıdır.
11 Kasım 2020

Trafik kurallarına veya hız sınırına uymayıp hızlı araba kullanan her şoförün başına gelmiştir: (Yüklü miktarda) Trafik cezası!

2020 yılının başlarında Almanya’da geçerli olan Trafik Cezaları Yönetmeliğine ciddi manada düzenlemeler geldi. Böylece bir trafik kuralı ihlalinde ön görülen cezalarda ciddi manada artış oldu.

Baden-Württemberg Adalet Bakanlığı bu düzenlemelerin hatalı olduğu ve yasal olmadığı kanaatinde. Bu bağlamda Baden-Württemberg Adalet Bakanlığı, 27.08.2020 tarihinde Baden-Württemberg Ulaştırma Bakanlığına gönderdiği mektupta, yalnızca son düzenlemelerin değil, ondan önceki düzenlemelerin de aynı şekilde hatalı olduğunu ve yasal olmadığını bildirdi.

Bir yönetmeliğin şekli ve yasal dayanağı hatalı olması veya yasal olmaması durumunda, o yönetmelik geçerliliğini kaybeder ve geçersiz olur.

Baden-Württemberg Adalet Bakanlığının raporuna göre trafik cezalarının, en son 2007 yılında düzenlenen ve 31.08.2009 tarihine kadar geçerli olmuş olan Trafik Cezaları Yönetmeliğine göre verilmeli gerekiyor.

Bu eski Trafik Cezaları Yönetmeliğinde ne gibi farklılıklar var?

En büyük farklardan birisi, o zamanlar Alman Ceza Puan Sisteminde (Punkte in Flensburg) toplamında 18 ceza puanı olanın ehliyetine el konulurdu, şimdi ise toplamında 8 ceza puanı olanın ehliyetine el konuluyor.

O zamanlar araç kullanırken cep telefonu, MP3 çaları ve benzeri gibi cihazları ele alıp kullanmanın bir cezası da yoktu.

Bir diğer fark ise, 2007 yılında kış lastiği zorunluluğunun olmamasıydı. Kış aylarında yaz lastiği profilinin sağlam olması yeterliydi. Bugün ise kış aylarında yaz lastikleri ile yollarda olmanın yüklü miktarda para cezası vardır.

2007 yılında kurtarma yolunun (Rettungsgasse) oluşturulmaması durumunda 20,- avro para cezası uygulanırken, bugün aynı durumda 200,- avro para cezası uygulanır. Ayrıca puan sistemine 2 ceza puanı işlenir ve 1 ay ehliyete el koyulur.

Özetleyecek olursak Baden-Württemberg Adalet Bakanlığına göre 2007 yılından bu yana yapılan bütün düzenlemeler hatalıdır. Bu yüzden tüm ceza bildirimlerinin tek tek kontrol edilmesi, gerekirse uzman avukatlar tarafından denetlenmesi tavsiye edilir. Genellikle uzman avukatlar trafik hukuku kapsamında gerek internet sayfaları üzeri gerekse yüz yüze yapılan ilk denetleme ve görüşme için ücret talep etmezler. Geçmiş ceza bildirimlerine karşı yapılabilecek bir şey veya talep edilebilecek bir hak yoktur.

Pin It on Pinterest

Paylaş