Dünya

American Airlines, Başörtülü Müslüman Kadını Uçaktan İndirdi

American Airlines, bir birinci sınıf yolcusunun isteği üzerine bir Müslüman kadını polis zoruyla uçaktan indirtti. Polis, kadından başörtüsünü çıkarmasını istedi. Polis bu isteği reddeden Müslüman kadını kelepçeleyerek 6 saat sorguladı.
17 Kasım 2020

American Airlines, Müslüman bir kadını, birinci sınıfta oturan bir yolcunun, aynı uçakta olmaktan rahatsız olduğu iddiasıyla, uçaktan indirtti. Uçaktan inmeyi reddeden Amani al-Khatahtbeh bunun üzerine uçaktan polis zoruyla atıldı. NBC News haberine göre, polis, uçaktan inmeyi ve başörtüsünü çıkarmayı reddeden Amani al-Khatahtbeh isimli Müslüman aktivisti eline kelepçe takarak uçaktan indirdi.

Sosyal medya hesabı üzerinden konuya ilişkin açıklama yapan Amani al-Khatahtbeh, uçağa gelen polislerin kendisini uçaktan zorla indirdiklerini, uçaktan inerken de başörtüsünü çıkarmasını istediklerini yazdı.

Başörtüsünü çıkarmayan Amani al-Khatahtbeh, polisler tarafından kelepçelenerek sorgulamaya alındı. Sorgulama 6 saat sürdü.

Olay New York City yakınlarındaki Newark uluslararası havaalanında meydana geldi. American Airlines yönetimi konuya ilişkin bir açıklama yapmadı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş