ALMANYA
Gündem

“Siyasal İslam Tabirinin Tahrik Potansiyeli Var”

Almanya Katolikleri Merkez Komitesi Başkanı Thomas Sternberg, “siyasal islam” tabirini, tahrik potansiyeli içermesi sebebiyle reddettiğini söyledi.
20 Kasım 2020
Almanya Katolikleri Merkez Komitesi Başkanı Thomas Sternberg @Facebook

Almanya Katolikleri Merkez Komitesi Başkanı Thomas Sternberg, “siyasal islam” tabirini reddettiğini açıkladı. Sternberg, bu tabiri, tahrik potansiyeli içermesi sebebiyle kabullenmediğini söyledi ve siyasal İslam tabirinin dolaylı olarak, Hristiyanlar tarafından ideal görülmeyen apolitik bir din önerdiğini ifade etti. Sternberg ayrıca İslam’ın teröristler tarafından siyasal bir araç olarak kullanılmasına da karşı çıktı.

“Nice ve Viyana’da sanki bir ‘din savaşı’ sahnelendi”

Nice ve Viyana’daki terör saldırılarıyla ilgili de konuşan Sternberg, buralarda sanki bir “din savaşı”nın sahnelenmiş olduğunu ifade etti. Bununla birlikte barışsever Müslümanların da bu suça ortak yapılma tehlikesinin söz konusu olduğunu belirtti. Sternberg son olarak, “Hem İslamcılık hem de İslam düşmanlığı, ikisi de reddedilmeli ve şiddetle kınanmalı.” diye kaydetti.

Avusturya’da “Siyasal İslam” Düzenlemesi

Avusturya’da geçtiğimiz hafta Başbakan Sebastian Kurz, “siyasal İslam”a yönelik yeni önlemlerin uygulanacağını duyurmuştu. Kurz, siyasal İslam’a yönelik suç unsuru oluşturan konuların belirleneceğini, bizzat terörle ilişkisi olmayan ancak terörün yeşermesine zemin hazırlayan kişi ya da gruplara yönelik çeşitli yaptırımların hayata geçirileceğini ifade etmişti.(c)

 

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş