Gündem

Fransa, Hz. Muhammed Karikatürüne İtiraz Eden Göçmen Aileleri Sınır Dışı Etmeyi Planlıyor

Fransa'da İslam düşmanlığı giderek tam resmî boyut kazanıyor. Sözde Hz. Muhammed karikatürlerinin okulda gösterilmesine karşı çıkan göçmen aileler sınır dışı edilecek.
21 Kasım 2020
İçişleri Bakanı Gerald Darmanin Fransa'da yeni özgürlük sınırı koydu: Okullarda karikatürlere karşı çıkan göçmenler sınır dışı edlilecek!

Fransa, ifade özgürlüğü adına sözde Hz. Muhammed karükatürlerini devlet ve cumhuriyet değeri sayarken, bu karikatürlere karşı çıkmayı suç kabul edecek. Fransa’nın bu adımı resmî İslam düşmanlığı olarak yorumlandı.

Konuya ilişkin açıklamalar yapan İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Hz. Muhammed karikatürlerinin sınıfta gösterilmesine karşı çıkan ‘yabancı’ ailelerin sınır dışı edilebileceğini söyledi.

Hz. Muhammed karikatürlerinin ‘ifade özgürlüğü kapsamında’ olduğunu söyleyen Darmanin, “Yarın, bir ebeveyn öğretmene gidip, bu karikatürleri öğretmesini durdurmasını isterse bu cezai bir suç olacak” dedi.

Fransız Europe 1 radyosuna konuşan, Gerald Darmanin, bu durumun yabancı aileleri yakından ilgilendirdiğinin altını çizdi: “Eğer bu suçu işleyen bir yabancıysa yargıç, sizden ülkeyi terk etmenizi isteyebilecek.”

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkesinde dinlerin eleştirilmesi ve karikatürlerin bir hak olduğunu savunarak, bunları yayınlamaktan vazgeçmeyeceklerini söylemişti. Bunun üzerine Müslüman ülkelerde Fransa’ya karşı boykot çağrıları yapılmıştı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş