Toplum

Hilal Kursları Mezunlarını Vermeye Devam Ediyor

Ruhr-A Bölgesi Kadınlar Gençlik Teşkilatının düzenlediği Hilal Kursu üç yıllık eğitimin ardından mezunlarını verdi.
25 Kasım 2020
Ruhr-A Bölgesi KGT Hilal Kursu Mezunları

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Ruhr A Bölge Kadınlar Gençlik Teşkilatının (KGT) düzenlediği Hilal Kursundan 10 öğrenci mezun oldu. Mezuniyet, Dortmund’da yapılan sade bir törenle kutlandı. Pandemi tedbirlerine uyularak gerçekleşen törene öğrenciler ve anneleri katıldı.
IGMG Ruhr A Bölge Başkanı Abdullah Kodaman öğrencilere bir konuşma yaptı. Kodaman konuşmasında, Allah’ın dinine hizmet etmek isteyenler için birçok yol bulunduğuna, Hilal Kursu mezunlarının da asıl görevlerinin şimdi başladığına dikkat çekti.

Bölge Kadınlar Teşkilatı Başkanı Safiye Şen de, camilerde ve yönetimlerdeki kuşak farkına vurgu yaparak, birlikten güç doğacağını, bundan dolayı da gençlerin ve büyüklerin omuz omuza çalışmaları gerektiğini belirtti. Kurs hocalarından Fatma Şimşek, “Bir öğrencinin merakla hocasına bakması ve ilim talep etmesi hiçbir bakışa benzemiyor. Biz tam da bu duyguyu Hilallerimizde hissettik.” dedi.

Ruhr  A KGT Başkanı Betül Okutucu da mezunlara hitap etti. Okutucu, “Bir işe başlamak kolaydır, devam etmek ve hayata geçirmek daha zordur” diyerek, uygulama ve devamlılık unsuruna dikkat çekti.  Okutucu, “Gençlik bize Peygamber Efendimizden emanettir ve emanete sahip çıkmak bizim üzerimize bir borçtur.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Mezuniyet töreni, öğrencilere mezuniyet belgelerinin takdimi ardından sona erdi.

Reklam (İç Sayfa)

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş