ALMANYA
Gündem

Almanya’da İslam Düşmanlığı: Her Gün Bir Saldırı!

Almanya’da 2020 yılının son çeyreğinde Müslümanlara ve camilere yönelik İslam düşmanlığı motifli toplam 144 saldırı gerçekleştirildi.
02 Aralık 2020
@Shutterstock

Almanya’da 2020 yılının son çeyreğinde Müslümanlara yönelik her gün bir saldırı gerçekleştirildiği tespit edildi. Buna göre Müslümanlara ve camilere yönelik tam 144 saldırının tespit edildiği açıklandı. Saldırılarda halkı birbirine karşı kışkırtma, hakaret, ibadetin engellenmesi ve mal tahribi suçları yer aldı.

“SAYILAR ASLINDA DAHA FAZLA”

Federal Sol Parti Milletvekili ve partinin İç Politika Sözcüsü Ulla Jelpke, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Irkçılık ve İslam düşmanlığının, kendisini birçok çeşitli şekilde gösterdiğini belirtirken, “Müslümanlara yönelik ön yargı ve nefretin bir çok yönü var.” diye konuştu. Bunlara misal olarak ise Müslümanların sokakta hakarete maruz kalması veya başörtülü kadınların iş başvurularında haksızlığa uğramasını gösterdi. Bu sayıların gerçeği yansıtmadığını ve aslında daha fazla olduğunu da belirten Jelpke, “Mağdurların bir çoğu çekiniyor veya tereddütte kaldığı için polise gitmiyor.” diye kaydetti.

2019 YILINDA DA 871 SUÇ İŞLENMİŞTİ

Almanya’da geçtiğimiz yıl Müslümanlara ve camilere yönelik İslam Düşmanlığı motifli 871 suç işlenmişti. 2018 yılında ise bu sayı 813 olarak kaydedilmişti. Federat hükûmet, bu sayıların tespit edilenden daha yüksek olma ihtimali üzerinde duruyor.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş