ALMANYA
Gündem

Almanya’da Koronavirüs Kısıtlamaları 10 Ocak’a Uzatıldı

Almanya’da koronavirüs salgını nedeniyle uygulanan mevcut kısıtlamaların, 10 Ocak’a uzatılması yönünde karar alındı.
03 Aralık 2020
@shutterstock

Almanya’da koronavirüs önlemlerinin 10 Ocak’a kadar devam etmesi yönünde karar alındı. Başbakan Angela Merkel ve eyalet başbakanları yaptıkları görüşmede konuyla ilgili fikir birliğine vardı. Sadece Mecklenburg-Vorpommern eyaleti şimdilik bu karara sıcak bakmadığını belirtti.

Hedef 100 Bin kişide 50’nin altına düşmek

Yapılan toplantıdan sonra açıklamalarda bulunan Başbakan Merkel, vaka sayılarında ulaşılmak istenen hedefin 100 bin kişide 50’nin altına düşmek olduğunu belirtti. “Bu sayıdan ortalama olarak çok uzağız.” ifadelerini kullandı. Buna göre Merkel, mevcut koronavirüs önlemlerinin 20 Aralık’tan 10 Ocak’a uzatıldığını belirtti.

“Gidişata göre 4 Ocak’ta tekrar toplanabiliriz”

Koronavirüs nedeniyle ölenlerin sayısının çoğalmasıyla ilgili de konuşan Merkel, “Bu bize 50’nin altına düşme konusunda ne kadar büyük bir sorumluluğumuzun olduğunu gösteriyor.” diye kaydetti. Gidişatın aynen devam etmesi hâlinde ise eyalet başbakanlarıyla 4 Ocak’ta tekrardan bir toplantı düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

Almanya’da koronavirüs önlemleri kapsamında mevcut durumda kafe, tiyatro salonları, müzeler ve tüm eğlence mekânları kapalı tutuluyor.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş