Yazarlar

İslam Milletler ve Irklar Üstüdür

Bizler herhangi bir ırkın veya milletin değil, takvanın ve ahlakın üstünlüğüne inanırız. Ahlakın üstünlüğü de zarafet, adalet, paylaşma, barış, yaratılanı Yaradan’dan ötürü sevme gibi faziletleri öncelemekle vuku bulur.
10 Aralık 2020

Avrupa’da son dönemlerde yaşanan gelişmelerin ardından yetkililerin de âdeta İslam ve Müslümanları hedef tahtasına oturtması pek çok Müslüman’ı tedirgin etmektedir. Bu gelişmelerin paralelinde İslam’ın önüne birtakım izafeler ekleyen söylemler de çoğaldı. İslam dinine liberal, seküler, Türk İslam’ı, Arap İslam’ı, Fransız İslam’ı gibi ideolojik veya milliyet üzerinden yakıştırmalar yapılan söylemler arttı.

Bizim teşkilatımız, İslam’ın önüne Fransa İslam’ı, Türk İslam’ı, Arap İslam’ı gibi eklemeler yapmaz. Bizler inanırız ki, İslam milletler ve ırklar üstüdür, tüm insanlığa gönderilmiş bir dindir, insanlığın ortak değeridir. Bu nedenle Müslümanlar olarak muhatabımız da tüm insanlıktır. Bizler herhangi bir ırkın veya milletin değil, takvanın ve ahlakın üstünlüğüne inanırız. Ahlakın üstünlüğü de zarafet, adalet, paylaşma, barış, yaratılanı Yaradan’dan ötürü sevme gibi faziletleri öncelemekle vuku bulur.

Camilerimizin kapısı da teşkilatlarımızın kapısı da her zaman, herkese açıktır. İslam’a dair, teşkilatımıza dair sorusu ve kendince sorunları olan herkesle konuşuruz. Dinimizi, değerlerimizi ve doğrularımızı anlatırız. Her konuda olduğu gibi bu konuda da örneğimiz Peygamber Efendimiz(s.a.v.)’dir.

Bizler Müslümanların bu topraklarda, Avrupa’dan, Amerika’ya, Kanada’dan, Avustralya’ya değin dünyanın dört bir yanında kendi kimlikleriyle var olabilmelerinin mücadelesini sürdürürken, bir sivil toplum kuruluşu olarak her türlü siyasi müdahaleden de uzak olduk, bu duruşumuz bundan sonra da hiç değişmeden sürecektir. Bizlerin yegâne destekçisi ve dayanağı önce inancımız daha sonra da gönüldaşlarımızdır, vefakâr, cefakâr, fedakâr cemaatimizdir. Elhamdülillah geçmişte hiçbir zaman bu çizgimizden ödün vermedik, bugün de vermiyoruz, yarın da vermeyeceğiz. Bugün bir dünya teşkilatı olabildiysek bunun mimarı bu teşkilatı tırnaklarıyla kazıyıp camilerimizi inşa eden sayısız Müslüman’dır. Her bir camimizde, her bir eğitim merkezimizde, kurumumuzda inananların mübarek alın terleri gizlidir. Yıllardır başarıyla yürütülen ve cemaatimizin desteğini hiç esirgemediği İnfak Kampanyası kapsamında her yıl hayata geçirilen yeni projeler bu güzelliklerin örnekleri olmaya devam etmektedir.

Sevginin engeli yoktur

Her zaman hayırlara öncülük etme yarışında olan teşkilatımızda geçtiğimiz günlerde yine bir örnek çalışma yapıldı. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde teşkilatımız mensupları bulundukları bölgelerde engel(siz) kardeşlerimizi, çocuklarımızı ziyaret ederek güzel bir aksiyon gerçekleştirdiler. Yüzlerde tebessüm, dillerde karşılıklı hayır duaları bırakan bu çalışmada yer alan herkesi kutluyorum. Sevgiyi paylaşmanın engeli yoktur.

Pin It on Pinterest

Paylaş