DÜNYA
Gündem

2021 Yılı Dünyanın Birçok Ülkesinde “Açlık Yılı” Olacak

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu UNICEF, 2021'in dünyanın birçok ülkesinde "açlık yılı" olacağı uyarısında bulundu.
01 Ocak 2021
@aa

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu UNICEF Almanya tarafından yapılan açıklamada, en yeni tahminlere göre, 2021 yılında Yemen, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Güney Sudan, Nijerya’nın kuzeydoğusu ve Sahel merkez bölgesinde 10,4 milyon çocuğun akut yetersiz beslenme sorunundan muzdarip olacağı belirtildi.

“Her 10 Dakikada bir Yemen’de bir çocuk ölüyor”

Açıklamada, hâlihazırda ağır insani krizlerle boğuşan tüm bu ülkelerin aynı zamanda yükselen gıda güvencesizliği ve kıtlıktan muzdarip olduğu kaydedildi. Her 10 dakikada bir Yemen’de bir çocuğun önlenebilecek bir hastalık nedeniyle öldüğü belirtilirken, ülkede 2.1 milyon çocuğun kötü beslenme nedeniyle ağır rahatsızlık yaşadığını 360 bin çocuğun da ölüm ile karşı karşıya olduğu bildirildi.

“koronavirüs pandemisi durumu daha da kötüleştirdi”

UNICEF Genel Direktörü Henrietta Fore, koronavirüs pandemisinin durumu daha da kötüleştirdiğini vurgulayarak, “Uzun zamandır sofraya yiyecek bir şey koymak için mücadele vermek zorunda kalan aileler şimdi kıtlığın eşiğinde” diye konuştu.(c)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş