Gündem

Almanya’da Yeni Koronavirüs Önlemleri Yürürlükte

Almanya yeni koronavirüs tedbirlerini yürürlüğe koydu. Her evden ancak iki kişi bir araya gelebilecek. Sendikalar, evden çalışma hakkı isterken Bavyera eyalet başbakanı önemlerin daha da sıkılaştırılmasını öngörüyor.
11 Ocak 2021
Almanya'da sendikalar, evden çalışma hakkı istiyor.

Koronavirüs salgının yaygınlaşması üzerine Almanya yeni önlemleri yürürlüğe koydu. Önlemler geçen hafta Federal Başbakan Angela Merkel ile eyalet başbakanlarının ortak toplantısında alınmıştı. Bavyera Eyalet Başbakanı Markus Söder ise, alınan tedbirlerin daha da sıkılaştırılması ve Almanya çapında uygulanabilmesi için acil toplantı istedi. Yeşiller de buna benzer bir öneri getirerek tedbirlerin daha da sıkılaştırılmasını istedi.

Ölüm Oranları Yüksek

Almanya’da vaka sayısı Amerika Birleşik Devletleri ile diğer bazı ülkelere göre az olmasına rağmen ölüm oranları daha yüksek. Son 24 satte ülkede 12.497 yeni vaka tespit edilirken 343 de ölüm meydana geldi.

Alınan önlemler arasında, kişi hareketliliğinin kısıtlaması en önemli önlem olarak görülüyor. Buna göre, iki ayrı evden en fazla iki kişi bir araya gelebilecek. Virüs bulaşma oranlarının yüksek olduğu yerlerde ise bir kişi evinden en fzla 15 km kadar uzağa gidebilecek.

12 Yerleşim Biriminde 1 km Yasağı

Başkent Berlin yarından itibaren 15 km yasağı uygulamasına başlayacak. Diğer eyaleterde ise bazı yerleşim birimleri ile ilçelerde bu uygulama bugün başladı. Almanya’da toplam 124 yerleşim biriminde 15 km yasağı bulunuyor. Eyaletlere göre bu yerleşim yerlerinin sayısı şöyle:
Bavyera: 38
Thüringen: 32
Sachsen: 19
Brandenburg: 12
Kuzey Ren Vestfalya: 7
Sachsen-Anhalt: 6
Hessen: 4
Rheinland-Pfalz: 3
Mecklenburg-Vorpommern: 1
Aşağı Saksonya: 1
Saarland: 1

Evden Çalışma Çağrısı

Bu arada, Alman Sendikalar Birliği DGB işverenlere çağrıda bulunarak, evden çalışanların sayısını artırmalarını istedi. Birlik Başkanı Reiner Hoffmann herkese evden çalışma hakkı verilmesini savundu, ama, bununla birlikte kimsenin de evden çalışmaya zorlanmamasını istedi.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş