Toplum

Son 3 Ayda 1.5 Milyondan Fazla Müslüman Umre Yaptı

Virüs salgını sebebiyle 4 Ekim'e kadar kapalı tutulan Kabe'yi son üç ayda 1 milyon 654 bin Müslüman ziyaret etti. 4 milyon 640 bin Müslüman da Kabe'de namaz kıldı.
13 Ocak 2021
Kabe-i Muazzama'yı umre amacıyla son 3 ay içerisinde 1 milyon 654 bin Müslüman ziyaret etti.

Koronavirüs salgınını önlemek amacıyla kısıtlı sayıda ziyaretçi kabul edilen Kabe-i Muazzama’yı umre amacıyla son 3 ay içerisinde 1 milyon 654 bin Müslüman ziyaret etti. Ziyaretçilerin çok büyük bir bölümü Suud vatandaşları ve Suudi Arabista’da ikameti bulunan diğer Müslümanlardan oluştu.

Suudi Arabistan dışından umre ziyaretleri için az sayıda müracaat kabul eden Suudi Arabistan’ın bu süre zarfında Kabe’nin genişletilmesi işine ağırlık verdiği bildirildi.

Hac sonrasında umre ziyaretlerine kapalı tutulan Kabe 4 Ekim günü kısıtlı sayıda ziyaretçi için açıldı. Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi İşleri Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, 3 Ekim tarihinden itibaren 4 milyon 640 bin Müslüman da Kabe’de namaz kıldı.

ZEMZEM KUYUSU YENİLENİYOR

Bu arada, Kabe’nin genişletilmesi sürecinde hac ve umrecilerle namaz kılmaya gelen Müslümanların ihtiyaçlarını karşılamak için Zemzem kuyusunda yapılan çalışmalar da devam ediyor.

Zemzem kuyusundan imkanı karşılayacak su alıp dağıtabilmek için yeni pompalar ve su boruları döşeniyor.

Verilen bilgilere göre, Ramazan ayı ile hac önemlerinde günlük ortalama 700 bin ila 2 milyon litre arasında şu ihtiyacı bulunuyor. Yeni sistemle bu ihtiyaç rahatlıkla karşılanabileccek.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş