Toplum

Almanya’da “Sosyal Yardım 600 Euro’ya Çıkarılsın” Çağrısı

Almanya’da, sendikalarla sosyal adalet için çalışan dernekler, ülkede sosyal yardımların artırılmasını istedi. 36 ayrı sendika ve birliğin yaptığı ortak çağrıda, “Sosyal yardım miktarı aylık en az 600 Euro olmalı” denildi. Çağrıda, dar gelirlilere derhal koronavirüs yardımı yapılması da talep edildi.
25 Ocak 2021
@Shutterstock

Almanya’daki 36 sendika ve sosyal adalet için çalışan dernek, Hartz IV diye bilinen sosyal yardımların artırılması çağrısında bulundu. Dernekler ayrıca, dar gelirliler için koronavirüs yardımı yapılmasını da istedi.

Aralarında Almanya’nın en büyük sendikaları Birleşik Hizmet Sendikası Bilim ve Eğitim Sendikası ile AWO, VdK ve Diakoni gibi ülke genelinde örgütlenmiş sosyal yardım kuruluşlarının da bulunduğu önemli sendika ve birlikler yaptıkları ortak çağrıda, 1 Ocak’tan itibaren 446 olan sosyal yardımın aylık en az 600 Euro’ya çıkarılmasını istedi.

Çağrıda, kira sözleşmelerinin salgın döneminde iptal edilmesinin yasaklanması da gündeme getirildi. Koronavirüs nedeniyle geliri düşenlerden hiç kimsenin kira sözleşmesinin feshedilememesi gerektiği belirtilen açıklamada, her aileye 100 euro korona yardımının derhal yapılması yer aldı.

Öte yandan, dar gelirli ailelerin çocuklarının eğitimi için bilgisayar veya tablet ve bu aletlerle kullanılacak olan program ve uygulamaların temin edilebilmesi için ek yardımda bulunulması da istendi.

Hükûmetin küçük ortağı Sosyal Demokrat Parti sendika ve birliklerin ortak yardım çağrısını destekledi. SPD Federal Meclis Grup Başkanı Katja Mast, Federal Çalışma Bakanı Hubertus Heil’e çağrıda bulunarak dar gelirli ailelere maske için bir kereye mahsus 100 euro yardım yapılmasını istedi. Olağan dışı ihtiyaçlar için olağan dışı yardımın yapılması gerektiğini belirten Mast, hükûmet ortağı CDU/CSU’ya, da seslenerek bu yönde engel çıkarmamalarını istedi. Hükûmet, aldığı kararla 1 Ocak’tan itibaren tek başına yaşayanlar için sosyal yardım miktarını 446, birlikte yaşayan çiftlerden her birisi için de 401 euroya çıkarmıştı.

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş