Gündem

Almanya’da Frankfurt Höchst Camii’ne Çirkin Saldırı

Almanya’nın metropol kentlerinden Frankfurt’ta bulunan Höchst Camii bugün sabah namazı öncesi çirkin bir saldırının hedefi oldu. Caminin halılarının yakmaya çalışan saldırgan kaçtı.
27 Ocak 2021
Almanya’da Frankfurt Höchst Camii'ye Çirkin Saldırı Fotoğraf: Camia

Almanya‘da cami saldırılarına yeni birisi daha eklendi. İslam Toplumu Millî Görüş Hessen Bölgesi’ne bağlı olarak hizmet sunan Frankfurt Höchst Camii 27 Ocak günü sabah namazı öncesi saat 6:20 civarında bir saldırıya uğradı. Caminin kamera kayıtlarına göre camiye gelen saldırgan elindeki çakmağı yakarak, ateşi mescidin ortasına bıraktı. Halının tamamı tutuşmazken ve sadece 10 santimlik bir bölüm yandı. Ateşin büyümeden sönmesi olası bir faciayı engellerken, saldırganın daha sonra camide üzerini çıkarıp giysilerini etrafa attığı ve camiyi kirlettiği de tespit edildi.

Saldırganın sabah namazına gelen cemaati görünce kaçtığı bilgisini veren cami idarecileri derhal polise bildirdiklerini açıkladı. Polisin camiye gelerek tutanak tuttuğunu aktaran yetkililer, olayın incelemede olduğunu kaydetti.

Frankfurt Höchst Cami Başkanı: Daha önce de hayır kasası söküldü

Konuyla ilgili olarak Camia’ya konuşan Frankfurt Höchst Cami Başkanı Şenol Toker saldırının saat 7’den sonra fark edildiğini belirtti. Saldırganın yakalanmadığını söyleyen Toker, camide bundan iki sene önce meydana gelen olayda da caminin hayır kasasının söküldüğünü söyledi. Toker, “Saldırgan caminin arka kısımda bulunan kadınlar tarafından camiye girmiş. Cemaatimiz saat 7 civarı camiye geldiğinde saldırganı fark etmiş ancak saldırgan kaçmış. Durumu bölge idarecilerimize ve polise haber verdik. Polis olayı kayıt altına aldı, fotoğraflar çekti. Camiye giren şahıs caminin içinde bazı eşyalarını ve çakmağı bırakmıştı incelemek üzere onları götürdüler.” dedi. (C)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş