Gündem

Almanya’da Camilere Saldırı Tehdidi

Almanya’nın Hessen eyaletinde Kovid-19 nedeniyle uzun süredir kapanan ve bir süre önce belirli sınırlamalar dahilinde hizmete tekrar açılan camiler bugün kılınan cuma namazının ardından "muhtemel saldırı tehdidi" nedeniyle yeniden kapatıldı.
29 Mayıs 2020
IGMG Merkez Camii Darmstadt.

Almanya’da Frankfurt Emniyet Müdürlüğü bugün camilere tehdit olduğuna dair bir uyarı alındığını belirterek Hessen eyaletindeki camilerin bugün öğleden sonra kapalı tutulmasını istedi. Bugün kılınan cuma namazının ardından gelen tehdit nedeniyle camilere giden polisler yetkilileri uyararak camilerin boşaltılmasını istediler. Eyalet polisi “bütün camiler kapanacak” ifadelerini kullanırken, yerel güvenlik yetkilileri de camilerin tamamıyla kapanmasına gerek olmasa da tedbirli olunması çağrısında bulundu.

“Tehditin Ciddiyeti Belirsiz”

Konuyla ilgili bilgi veren İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Hessen Bölge Sekreteri Nihat Cesur eyalet polis yetkilileri ile görüştüklerini belirterek  bu tehdidin sadece Hessen için değil tüm Almanya genelinde mevcut olduğunu ifade etti. Cesur konuyla ilgili olarak şunları anlattı: “Bugün cuma namazından hemen sonra bir iki şube hariç hepsine polisler gelerek, hem bilgi verdiler hem de camilerin kapatılmasını söylediler. Muhtemelen sosyal medyada birisinin bugün camilere saldırmak istediğine dair bir mesaj vardı. Yani tehditin ne kadar ciddi olduğu belli değil, ancak dikkatli olunması gerektiği için de polis önlemler almaktadır. Herhangi bir soruna karşı polisler tedbir amaçlı olarak camilerin önünde devriye gezeceklerini bildirdiler. Tehdidin ciddiyeti bilinmediğinden polis yetkileri de daha fazla bilgi veremiyorlar. Ancak sakin ve ihtiyatlı olunması çağrısında bulundular.”

“Cuma Namazları Hedef Alınabilir”

Hessen’de polis yetkilileri tarafından Camia’ya yapılan açıklamada da, “Ciddiye aldığımız bir tehdit. Almanya genelinde de tehdit ciddiye alındı. Ne zaman nerede hangi camiye yönelik tehdidin olduğunu bilmiyoruz. Ancak cuma namazlarının hedef alınmasından şüpheleniyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

IGMG Hessen Bölgesi camilere yaptığı duyuruda tehdide rağmen herkesin sakin kalması için çağrıda bulunarak, camileri ziyaret edenlerin bilgilendirilmesi, açık olan camilerden herkesin namazdan hemen sonra camiyi terk etmesi gerektiğini işaret etti. Mümkün olduğunca vakit namazlarında camilerin kapalı tutulması talimatını veren yetkililer, tedbir amaçlı olarak namaz vakti dışında da camilerin kapalı tutulması gerektiğini söylediler.(ik)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş