SOLİNGEN KATLİAMI
Gündem

Nazilerin, 5 Türk Vatandaşını Yakarak Öldürdüğü Solingen Katliamı’nın 27. Yıldönümü

Almanya'nın Solingen kentinde aşırı sağcı Neonazilerin, 5 Türk vatandaşını kundakladığı Solingen Katliamı’nın üzerinden tam 27 yıl geçti.
29 Mayıs 2020
Mildred-Scheel-Meslekokulu Anıtı

Almanya’nın Solingen şehrinde, 29 Mayıs 1993 tarihinde Almanya’nın Solingen şehrinde Türk kökenli Genç ailesinin evinin neonaziler tarafından kundaklanması sonucu aileden beş kişinin yaşamını yitirmesinin üzerinden bugün tam 27 yıl geçti.

“Solingen cinayetlerinin hatrımıza geldiği her defasında dilimiz tutuluyor”

Almanya’da normalde her yıl vefat edenlerin mezarlarının başında anma programı yapılırken, bu yıl koronavirüs önlemleri nedeniyle bu da askıya alındı. Solingen Belediyesi ise bugün bir dakikalık bir saygı duruşu yapılacağını kaydetti.

Solingen Belediye Başkanı Tim Kurzbach, konuyla ilgili açıklamalarda bulunurken, “29 Mayıs normalde bizim şehirde bulunan insanlarımızın biraz daha birbirlerine yaklaştığı bir anma günü.” diye kaydetti. Bunun bu yıl ise mümkün olmadığını sözlerine ekleyen Kurzbach, “Kovid-19 adlı bir virüs buna engel oluyor…” diye konuştu. Başkan Tim Kurzbach sözlerinin devamında bu sene Mildred-Scheel-Meslekokulu anıtında bir sessiz anma olacağını dile getirirdi. “Solingen cinayetlerinin hatrımıza geldiği her defasında dilimiz tutuluyor.” diye kaydetti.

Uyum Bakanı Annette Widmann-Mauz da konuyla ilgili konuşurken, “Solingen’deki dehşet verici kareler, ırkçılık ve aşırı sağın Almanya’da bir yerinin olmamasına yönelik her şeyi yapmak için bir uyarıdır.” ifadelerini kullandı.

Solingen’de 29 Mayıs 1993’te Genç ailesinin evi kundaklanmış, yangında Gürsün İnce, Hatice, Hülya ve Saime Genç ile Gülistan Öztürk hayatını kaybetmişti. Genç ailesinin 5 üyesi, Taşova’nın Mercimek köyünde toprağa verilmişti.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş