ALMANYA
Gündem

Almanya Seyahat Yasağını Türkiye İçin de Kaldırmaya Hazırlanıyor

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, koronavirüs önlemleri kapsamında devam eden seyahat yasaklarının 15 Haziran’da kaldırılacağını açıkladı.  
28 Mayıs 2020
Almanya Pasaportu @ Shutterstock

Avrupa’da yaşayan Türkler Almanya’nın seyahat yasağını Türkiye için kaldırıp kaldırmadığını merak ediyor. Konu ile ilgili konuşan Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, koronavirüs önlemleri çerçevesinde uçuşlarla ilgili alınan yeni kararları kamuoyuyla paylaştı. Seyahat yasağının 15 Haziran tarihi itibariyle kalkacağını açıkladı. Maas, sosyal medya üzerinden canlı yayınla yaptığı açıklamalarda ayrıca Avrupa Birliği (AB) ülkelerine uçuşların yeniden başlaması için uğraştıklarını belirtti.

“Söz Konusu Çalışmaların İçinde Türkiye de Bulunuyor”

Almanya seyahat yasağını ne zaman kaldıracak diye sorular artarken Bakan Heiko Maas, konu ile ilgili söz konusu çalışmaların daha sonra üçüncü ülkeler için devam edeceğini söyledi. Bakan bu ülkelerin arasında Türkiye’nin de bulunduğunu belirtti. “Türkiye’de plaj ve otellerde koronavirüse karşı uygulanan kurallara, enfeksiyon sayılarına bakacağız. Seyahatleri başlatmakla birlikte yolculuk yapan insanları da korumak istiyoruz.” diye konuşan Maas, Türkiye’nin çok sıkı önlemler aldığını ve hükûmet yetkilileriyle görüşeceklerini de sözlerine ekledi.

Haftaya Bakanlar Kurulu’nda Görüşülecek

Öte yandan Dışişleri Bakanı Heiko Maas’ın hazırladığı, Avrupa’da turizmin başlamasına izin verecek olan plan çarşamba günü Bakanlar Kurulu’nda görüşülecekti. Ancak koalisyonun küçük ortağı Hristiyan Sosyal Birlik partisi (CSU) lideri Markus Söder’in uyarısı üzerine planın görüşülmesi gelecek haftaya ertelenmişti. Söder, Bavyera eyaleti olarak büyük seyahat trafiğine karşı kaygılarını dile getirmişti.

Almanya’da daha önce yapılan açıklamada, koronavirüs önlemleri kapsamında turistler için getirilen seyahat uyarısının kaldırılmaya hazırlanıldığı belirtilmişti.  İlk açıklamaya göre Almanya’dan 15 Haziran’dan itibaren 31 ülkeye seyahat etmenin mümkün olacağı ifade edilmişti. İlk etapta kısıtlamaların kaldırılacağı ülkelerin, 26 Avrupa Birliği (AB) ve Schengen bölgesi üyelerinden oluşacağı duyurulurken 31 ülkenin yer aldığı listede Türkiye’nin ismi ise geçmemişti.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş