ALMANYA
Gündem

Almanya’da Yurt Dışına Seyahat Uyarısı Yeniden Uzatıldı

Almanya'da Federal Bakanlar Kurulu, koronavirüs nedeniyle mayıs başına kadar ertelediği yurt dışına seyahat uyarısını 14 Haziran’a kadar uzattı.
04 Mayıs 2020

Avrupa’da koronavirüsten en çok etkilenen ülkeler arasında olan Almanya’da Federal Bakanlar Kurulu, yurt dışına seyahat uyarısını bir kez daha uzatma kararı aldı. Alınan kararla birlikte, daha önce mayısın başına kadar uzatılan uyarı, 14 Haziran’a ertelenmiş oldu.

“Henüz endişesiz bir şekilde seyahat edebilecek düzeye gelmedik”

Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, alınan kararı, “Koronavirüsle mücadelede henüz endişesiz bir şekilde seyahat edebilecek düzeye gelmedik ve bu yüzden yurt dışına seyahati tavsiye edebilecek durumda değiliz.” ifadeleriyle gerekçelendirdi. Maas, yasağın 14 Haziran’dan itibaren kaldırılabilmesini ümit ettiklerini de sözlerine eklerken, “Fakat bunun sözünü kimse veremez.” diye kaydetti.

Almanya’da uzatılan yasak sonrası, daha önce uçak bileti alan ve bunu iptal etmek isteyen vatandaşlar, alınan karar ile birlikte uçuşlarını ücretsiz iptal edebilecek.(bb)

Reklam (İç Sayfa)

en çok okunanlar

Reklam

Pin It on Pinterest

Paylaş